Başkan Gürbüz’den Malazgirt Zaferi Mesajı

Başkan Gürbüz'den Malazgirt Zaferi Mesajı

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

24 Ağustos 2023 - 16:16

Başkan Gürbüz mesajında Sultan Alparslan'dan övgüyle bahsederek, Malazgirt Zaferi ile tarihin yön değiştirdiğini belirtti.

Gürbüz mesajında, şunları kaydetti:“Tarihin akışını değiştiren bu kutlu günde, sadık ve samimi imanlarıyla Malazgirt Zaferi'nin büyük komutanı Sultan Alparslan ve yiğit askerlerini rahmetle yad ediyorum. Anadolu'nun ve Rumeli'nin kapılarını milletimize açan ve zulme kapatan, geri dönmeyi asla düşünmeyen o kahramanlar için yenilgi mümkün değildi. Sultan Alparslan ve komutanlarının gönüllere çaldığı farklı inanç, köken, dil ve kültürlere saygı mayası kısa sürede tutmuş ve bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık kardeşliğimizin temelini oluşturmuştur. Bugün dahi aziz milletimizin aynı şuur, inanç ve kararlılıkla kardeşlik ahdimize sahip çıkıp, geçmişinden daha görkemli bir geleceğe ulaşmak için el ele, gönül gönülle olduğunu görmek bizlere kıvanç verirken, ülkemize milletimize düşmanlık besleyenleri kahretmektedir.

Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x