Başkan Gürbüz: "Elbistan, Türkiye’yi aydınlatacak güce...
Reklam

Başkan Gürbüz: "Elbistan, Türkiye'yi aydınlatacak güce sahip"

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yenilenebilir enerjiye dayalı hibrit santral düzenlemesiyle ilçenin potansiyelinin daha da önem kazandığını belirterek, “Elbistan, Türkiye’yi aydınlatacak güce sahip” dedi.

05 Temmuz 2020 - 03:24 - Güncelleme: 05 Temmuz 2020 - 03:25

Elbistan’ın, coğrafi konumu ile tarım ve hayvancılık kapasitesinin, güneş ve biyokütle enerjisi yatırımları için ‘biçilmiş kaftan’ konumda bulunduğunu kaydeden Başkan Gürbüz, “Yenilenebilir enerjide üs olabilecek nadir kentlerden biriyiz” ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) GES-3 için de Kahramanmaraş’a 10 MW kapasite ayırdığını hatırlatan Başkan Gürbüz, “Bizlere düşen, ilçemizin bu potansiyelini harekete geçirmek için yatırımcıyı ilçemize çekmek” diye konuştu.

ynı anda birden fazla kaynakla elektrik üretimi yapılacak hibrit elektrik üretim tesislerinin önünü açan yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Düzenleme ile birlikte özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının maksimum seviyede kullanılması için yatırımcıya büyük kolaylıklar sunulacak. GES, RES, JES ve biyokütle enerjisi sahaları için belirlenen yeni metodoloji, atıl alanların ekonomiye kazandırılması açısından büyük önem taşıyor. Kurulacak entegre tesisler, yeni iş ve istihdam olanaklarını da beraberinde getirecek. Yeni üretim metodu, hem güneşte hem de biyokütle enerjisinde Türkiye’nin önde gelen bölgelerinden biri olan Elbistan için de büyük avantaj getirecek. Biyogaz ve güneş enerjisi santralinin aynı anda yapılabileceği nadir merkezlerden biri olarak öne çıkan Elbistan’ın bu varlığı, yatırımcılar açısından da oldukça cazip fırsatlar sunacak.


Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Hibrit santral düzenlemesini, Elbistan için büyük bir şans olarak görüyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri, hem güneş enerjisi potansiyelimizi hem de biyokütle enerjisindeki yerimizin, ilçemizde istihdam ve ekonomik kalkınmadaki yerini vurguluyoruz. Ulusal ölçekteki yatırımcılarla görüşerek, kentimizi bir enerji üssüne dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Bu yeni düzenleme de Elbistan’ımızın bu alandaki yatırımlar için öncelik sıralamasındaki yerini pekiştirdi. Elbistan’a güneş enerjisi santrali kurmak için gelecek bir yatırımcı, aynı zamanda biyokütle ya da biyogaz enerjisi santralini de hayata geçirebilecek. Yıl boyunca kesintisiz enerji üretebileceği nadir yerlerden birisi Elbistan olacak” şeklinde konuştu.

Güneş ve biyogazdan enerji üretimine ışık tutacak fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Başkan Gürbüz, “Bu noktadaki yatırımcıya her türlü kolaylığı sunmak için hazırız. Bilimsel verilere dayalı fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. Yenilenebilir enerjide üs olmak gibi bir hedefimiz var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın düzenlediği mini YEKA GES yarışmasında ilimize 10 MW kapasite ayrıldığını biliyoruz. İnşallah, hibrit santral düzenlemesi ile yatırımcının Elbistan’ı tercih etmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Elbistan’ın, Türkiye’yi aydınlatacak bir gücü barındıran bir şehir olduğunun bilinci ile bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için girişimlerimizde vites yükselteceğiz. Organize sanayi ve besi organize bölgesine ek olarak hibrit santral yatırımlarından da en büyük payı almak için gereken çabayı göstereceğiz” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...