Başkan Gürbüz: “Karaelbistan’a yeni bir çevre yolu...

Başkan Gürbüz: “Karaelbistan’a yeni bir çevre yolu yapacağız”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kalıcı konutların inşası nedeniyle trafikte oluşan yoğunluğu azaltmak ve kaza riskini en aza indirmek için Karaelbistan Mahallesi’nde çevre yolu düzenlemesi yapacaklarını söyledi.

14 Mayıs 2023 - 02:55

6 Şubat’taki yüzyılın felaketinin ardından yıkılan konutların yerine yenilerinin yapılması için Elbistan’a bağlı Karaelbistan Mahallesi ‘Kuzey Proje Alanı’ olarak belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu bölgedeki konutların 4 bin 12’sinin ihalesini geçtiğimiz günlerde yaptı. Yüklenici firmalar, inşaat çalışmalarına başlarken konutlar da hızla yükseliyor. Aynı anda birden çok etabın inşasının sürdüğü Karaelbistan’da özellikle beton mikserleri ve kamyonlar, yoğunluk oluşturmaya başladı. Elbistan-Göksun karayolunda trafiğin aksamasının yanında mahalle içlerinde de yolların bozulması ve kaza riskinin artmasına neden oldu.

Her gün yüzlerce kamyonun beton taşıdığı inşaat alanındaki bu yoğunluğu önlemek amacıyla Karaelbistan’da yeni bir çevre yolu yapılması gündeme geldi. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yüklenici firmaların temsilcileri ile görüşerek, bu konuda izlenecek yol haritasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı sonrasında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, mahallede 4 bin 12 konutun inşasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.

Mahalle içine ağır tonajlı araçların girmesini istemediklerini vurgulayan Başkan Gürbüz, “Kalıcı konutlarımızın ihaleleri gerçekleştirildi. Karaelbistan Mahallemizde 4 bin 12 adet konutumuzun ihalesi yapıldı. Orada müteahhit firmalarla toplantı gerçekleştirdik. Karaelbistan’a bir çevre yolu düzenlemesi yapmayı planlıyoruz. Artık mahalle içerisine ağır tonajlı araçların girmesini istemiyoruz. Bir blokta yaklaşık 75 mikserlik hazır beton kullanılıyor. Bu büyük bir oran. inanılmaz bir yoğunluk var. Bir taraftan normal şekilde yaşamını sürdürmeye çalışan Karaelbistanlı hemşerilerimiz var. Diğer taraftan da bir yıl içerisinde hızlıca inşaatlarını tamamlamaya çalışan canla başla mücadele eden inşaat firmaları var. Biz, burada her iki tarafı da rahatlatacak ve işlerini kolaylaştıracak bir çalışmanın hazırlığını yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede çevre yolu projemizi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x