Başkan Gürbüz: Karaelbistan’a yeni çevre yolu startı verildi

Başkan Gürbüz: Karaelbistan’a yeni çevre yolu startı verildi

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Termik Caddesi’ni Karaelbistan Mahallesi’ne bağlayacak yeni bir çevre yolu hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

05 Eylül 2023 - 05:31

Başkan Gürbüz, kentteki asfalt çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Esentepe Mahallesi başta olmak üzere Elbistan’ın birçok noktasında asfalt çalışması sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Gürbüz, “Esentepe, Tepebaşı ve Bahçelievler mahallelerimizin tamamını, ara yollarında içme suyu ve doğal gazı bitmiş olan yolların hepsini asfaltlamak üzere bir plan yaptık” dedi.

Başkan Gürbüz, şöyle devam etti: “Esentepe Mahallemizde yoğun bir yol çalışmasına başladık. Darende Caddesi'nin astar çalışmalarında yüzde elliye geldik. Büyükşehir Belediyemizin de burada bir asfalt kaplama çalışmaları olacak. Darende Caddesi, Akbaş Caddesi ve Çilingir Caddesi. Bunlar Büyükşehir Belediyemizin yatırım programında olan yollar. Biz Esentepe, Tepebaşı ve Bahçelievler mahallelerimizin tamamını ara yollarında içme suyu ve doğal gazı bitmiş olan yolların hepsini yapmak üzere bir plan yaptık. İnşallah 50 kilometrelik bir yolu yenilemiş olacağız.”

Yeni çevre yolu müjdesi

Elbistan’da şehir içi trafiği rahatlatacak çevre yolu projesi için de start verdiklerinin altını çizen Başkan Gürbüz, “Kıymetli vatandaşlarımıza şöyle bir müjdeyi de vermek istiyorum. Bir taraftan Çilingir Caddesi, öbür taraftan Gürbüz Turak Caddesi'ni, diğer taraftan Termik Caddesi'ni, Karaelbistan'a bağlayacak bir çevre yolunda hazırlıklarına başladık. Kırsal mahallelerimizden gelen vatandaşlarımızın şehir merkezimize inmeden Karaelbistan'a ulaşabilmeleriyle ilgili de çevre yolu çalışmalarımızı inşallah 12.aya kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Öncelikle yol genişletme çalışmalarını yapacağız. Daha sonra reklajlarını yapacağız. Yani yolun altyapısını güçlendireceğiz. Arkasından da eğer iklim şartları uygun olursa müsaade ederse asfalt kaplamalarını da yapıp çevre yolu vatandaşlarımıza sunmuş olacağız. Açılmamış imar yollarının tamamını açıyoruz.  İnşallah seçimden önce buradaki yol çalışmalarının tamamı bitmiş olacak” şeklinde konuştu.

İlçe merkezindeki mahallelerin yol sorununun büyük ölçüde çözüldüğüne vurgu yapan Başkan Mehmet Gürbüz, “Şehrimizi ikiye bölen Ceyhan Nehri’nin her iki yakasında büyük bir yol sorunumuz kalmadı hamdolsun. En çok bu üç mahallemizde sorun vardı. Onları da 2023 yılı yatırım programına almıştık. Yaklaşık bu bölgede bir de 50 bin m² metrekare kilit parke çalışması yapacağız. Onun da ihalelerini yaptık, tamamladık.

Hoşgörüleri için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum

Vatandaşlarımızın hoşgörüsüne çok teşekkür ediyorum. Bu bölgelerde doğal gaz çalışmaları henüz tamamlanmadı. İçme suyu çalışmaları henüz tamamlanmadı. Bu iki çalışma tamamlandıktan sonra biz buraların tamamını yenileyeceğimizi söylemiştik. Onları da sabırla beklediler. İnşallah bir buçuk ay içerisinde bize teslim edilen altyapısı tamamlanmış tüm yolları bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden şehrimize, mahallelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x