Başkan Gürbüz: “Pınarbaşı eşsiz bir havzaya kavuşacak”
Reklam

Başkan Gürbüz: “Pınarbaşı eşsiz bir havzaya kavuşacak”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Pınarbaşı’na yapılacak büyük projenin müjdesini verdi. Yaklaşık 500 bin metrekarelik bir peyzaj alanı oluşturulacağını belirten Başkan Gürbüz, pandemi süreci sonrası projeye başlanacağını söyleyerek, “Projenin her aşamasında desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’a minnettarız” dedi.

11 Mayıs 2020 - 17:09

Türkiye’nin en büyük lavanta vadisi ile bütünleştirildiğinde eşsiz bir havzaya kavuşacağını vurgulayan Gürbüz,  Pınarbaşı’nda 3 adet ada oluşturulacağını, bununda bir doğuşu simgelediğini ifade etti.

Elbistan’ın bölgesel ve ulusal turizmin önemli bir parçası olan Pınarbaşı için kolları sıvayan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, projenin tamamlanması ile birlikte insanların su ile iç içe bir hayata kavuşacaklarına dikkati çekti.

500 bin metrekarelik peyzaj alanı öngören projenin detayları hakkında da ipuçları veren Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, göl alanında cam yüzeyler oluşturulacağını ve Taşburun Mahallesi’nden Kaynarca’daki göle kadar da telesiyejle seyir imkanı getirileceğini anlattı.

Ceyhan Nehri’nin, Elbistan’dan doğduktan sonra döküldüğü Akdeniz’e kadar geçtiği topraklara hayat verdiğini vurgulayan Başkan Gürbüz, “Hayat, buradan doğuyor. Elbistan’ın bu anlamdaki hayatını daha sağlıklı, korunabilir ve yaşanılabilir bir hale getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.


PINARBAŞI’NDA 3 YENİ ADA OLUŞACAK

Başkan Gürbüz, “Pınarbaşı’nı tamamen rekreasyon alanı yapacak yeni bir proje hazırladık. Toplamda 500 bin metrekarelik bir rekreasyon alanından bahsediyoruz. Pınarbaşı’nda daha önceden üzerine taş ve beton dökülen tüm alan boşaltılacak. Böylece göl alanını ciddi oranda artırmış olacağız. Buradaki su kaynaklarının açığa çıkmasıyla beraber inşallah Pınarbaşı’ndaki su seviyesinin arttığını göreceğiz. Doğayı korumak adına çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Bir doğuşu, doğumun ve yenilenmenin simgelenmesini düşündüğümüz bir çalışma yapacağız. Çünkü buradan Akdeniz’e döküldüğü noktaya kadar hayat dağıtan Ceyhan Nehri doğuyor. Aslında su hayattır. Hayat, buradan doğuyor. Elbistan’ın bu anlamdaki hayatını daha sağlıklı, korunabilir ve yaşanılabilir bir hale getirmeyi amaçlıyoruz.

GÖLALANI ÜZERİNE CAM YÜZEYLER YAPILACAK

Bu bölgenin içinde araç trafiğini yasaklayacağız. İnsanlar, yaya girecekler ve sadece çimin üzerinde oturmalarıyla ilgili alanlar düzenleyeceğiz. Mangal yapılan alanları, su merkezinden uzak noktalara taşıyacağız. Pınarbaşı’nın içerisindeki taşıt yolları ve otoparkı daha yukarı bölümlere alacağız. Artık insanlar buraya daha güvenilir bir şekilde girip çıkacak. Burada artık nitelikli çiçek bahçeleri oluşturacağız. Ceyhan Nehri ve özellikle de Pınarbaşı’nda yaşam konforunun daha da artırmayı istiyoruz. Göl alanı üzerinde cam yüzeyler oluşturacağız. Cam yüzeylerin üzerinde insanlar oturabilecekler. Kameriyelerin bir kısmını suyun üzerine alacağız. İnsanlarımızın Ceyhan’ı ve Pınarbaşı’nı yaşamasını istiyoruz. Uzaktan izlemesini değil de suya dokunmalarını istiyoruz. Su ile bütünleşik bir doğal yaşamı hissederek yaşamalarını temin etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.


PINARBAŞI’NI MİLLİ PARK İLAN ETMEK İSTİYORUZ.

Başkan Gürbüz konuşmasının devamında Pınarbaşı’nın Milli Park ilan edilmesi için girişimlerin sürdüğünü ifade ederek, “Pınarbaşı’nı Milli Park ilan etmek istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bu konudaki yazışmalar yapıldı. Bakanlığımızın da bu konuda çalışması var. Yaklaşık 85 hektarlık bir alanda lavanta vadisi çalışması var. Bu bölgedeki yolu kaldırdıktan sonra Taşburun Mahallesi’nden gelen Çubuk Vadisi’ni de Pınarbaşı’na bağlayacağız. Burada lavanta vadisi ile birlikte bu bölgeyi yeniden yorumlayacağız. Taşburun’dan gelen telesiyejlerle lavanta vadisinin üzerinden geçerek Pınarbaşı’na ve ardından da Kaynarca’daki durağa ineceksiniz. Yaklaşık 100 hektarlık bir alanı seyir imkanı veriyor.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ MAHİR ÜNAL’A MİNNETTARIZ

Sadece Elbistan’ın kullandığı bir alan değil de hem bölgesel hem de ulusal bir destinasyon oluşturmak istiyoruz. Elbistan’da turizm potansiyeline ciddi ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Lavanta vadimiz, Türkiye’deki en büyük lavanta vadisi olacak. Pınarbaşı ile Kaynarca’nın birleşmesi ile de ülkemizdeki birçok gölden daha büyük bir su havzasına kavuşmuş olacağız. Çok değerli ve anlamlı bir lokasyon elde etmiş olacağız. Ben buradan özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’a çok teşekkür ediyorum. Her projede olduğu gibi Pınarbaşı projesinin tüm aşamalarına büyük destek vermektedir. Kendisine minnettarım” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x