Başkan Mahçiçek, 147 aileye tapularını teslim etmenin gururunu...
Reklam

Başkan Mahçiçek, 147 aileye tapularını teslim etmenin gururunu yaşadı

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayarak daha önce ilçenin 7 farklı noktasında 854 toplu konutun teslimini gerçekleştiren Onikişubat Belediyesi, Kentmar Yapı Kooperatifi aracılığıyla tamamladığı 147 konutu daha hak sahiplerine teslim ederek, 1001 konut sayısına ulaşmanın gururunu yaşadı. Törene, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in yanı sıra, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç de katıldı.

14 Ağustos 2022 - 03:39

Onikişubat ilçesinin geleceğini daha sağlam inşa etmek amacıyla konut üreterek, özellikle dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, Kentmar Yapı Kooperatifi aracılığıyla Gedemen Mahallesi’nde yapımına başladığı 3 ayrı noktadaki 5 bloktan oluşan 147 konutu başarıyla tamamladı. Önceden yapımını tamamladığı 25 bloktaki 854 daireye, 5 blok ve 147 konut ekleyen Onikişubat Belediyesi, toplamda 30 blokta 1001 daire sayısına ulaştı. 3+1 şeklinde brüt 125 metrekare büyüklüğündeki konutların yüzde 25’i peşin alınırken, aileler ise toplamda 262 bin TL gibi bir fiyata ev sahibi oldu. Projede şehit yakınları, gaziler ve engelliler de unutulmamış, onlar için de yüzde 5 kontenjan ayrılmıştı.

Etrafı yeşil alanlarla çevrili site şeklindeki konutların bahçesinde ise ortak kullanım alanları, spor sahaları, kamelyalar, çocuk oyun grupları ve her daireye ait otopark yer alırken, özgün ve modern bir proje olarak görenlerin beğenisini kazanıyor. Tüm yapı işlemleri tamamlanan konutların tapuları ise törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Konutların bahçesinde düzenlenen törene, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İL Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, Onikişubat Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sinan Ak, belediye meclis üyeleri, teşkilat mensupları ve 147 konutun hak sahipleri katıldı.

Törene ayrıca, 147 konutu yapımını üstlenen Özkök İnşaat sahibi müteahhit Musa Özkök ve konutların yapımında çalışan personeller katıldı.

“Onikişubat Belediyesi olarak toplamda bin 1 konut inşa ettik”

Törenin açılış konuşmasını yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, tapuları teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Onikişubat Belediyesi olarak toplamda bin 1 konut yaptıklarını söyledi. Konutları özellikle dar gelirli aileleri düşünerek yaptıklarını anlatan Başkan Mahçiçek, “Bizlerin mutluluğu işte böyle günlerde belli oluyor. Ortaya bir hizmet koyabilirsek, bir mekan sağlayabilirsek, arkasından da bir dua alabilirsek İnşallah, bizlerin mutluluğu bu. Gerçekten Onikişubat Belediyesi, bugüne kadar görevde bulunduğum süre içerisinde bin 1 tane ev yapmış. Bu yaptığımız daireler için 90 bin TL’den başlamışız, bugünkü maliyetimiz ise 260 ile 270 bin TL arasında. Emin olun ki günümüz şartlarında bedava gibi ama burada gerçekten çalışma arkadaşlarımızın ve müteahhidimizin çok büyük emeği var. Gerçekten zarar ediyorum demedi doğrusu. Çünkü fiyatlar bir miktar farklı hale gelmişti ama bırakıp gitmedi. Süre olarak da bakın inşaata başladığımız tarihten bu yana 11 ayda 147 dairemizi bitirdik. Bugün de anahtar ve tapularınızı aldıktan sonra İnşallah güzel günlerde oturursunuz. Biz sizlerden sadece şunu bekliyoruz, Cumhurbaşkanımıza dua edelim. Biz onun yol arkadaşıyız. Cumhurbaşkanımıza dua edelim, milletvekillerimize dua edelim, ülkemiz için dua edelim, teşkilatımız için dua edelim, burada emeği olan kardeşlerimiz için dua edelim. Eğer unutmazsak bir de bizler için dua edelim” ifadelerini kullandı.

“Uygun fiyatlarla ev sahibi yapmak istedik ve bunu da başardık”

Türkiye’nin ciddi bir deprem bölgesi üzerinde olduğunu belirterek, konutları depreme dayanıklı bir şekilde inşa ettiklerini anlatan Başkan Mahçiçek, “Maalesef ki ülkemiz ve şehrimiz ciddi derecede deprem bölgesi üzerinde. Bu anlamda Onikişubat Belediyesi olarak uyguladığımız imar planlarıyla şehrimiz ve ilçemizdeki yapıları daha güvenli hale getirmeyi hedefliyoruz. Vatandaşımızın kira öder gibi ev sahibi olmaları için, toplu konut projemizi devam ettiriyoruz. Yaptığımız tüm projelerimizde konutlarımızı son sistemle depreme dayanıklı olarak inşa ediyoruz. Amacımız kar etmek değil, zahmete girmektir. Vatandaşlarımızı piyasaya göre uygun fiyatlarla ev sahibi yapmak istedik ve bunu da başardık” dedi.

“Kazasız belasız, sağlık ve sıhhat içerisinde oturun İnşallah”

Sözlerinin devamında Onikişubat Belediyesi’nin sosyal alandaki çalışmalarına dikkat çeken Mahçiçek, “Çalışmalarımıza baktığınız zaman Onikişubat Belediyesi olarak 80 bin ailemize gıda paketi dağıtmışız. 11 bin 250 kişiye Onikişubatlım Kartı vererek ihtiyaçlarını karşılamışız. 14 bin adet hoş geldin bebek seti dağıtmışız. 17 bin adet öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapmışız. Emin olun ki bu hizmetler saymakla bitmez. Özellikle sosyal alanda yaptığımız hizmetler açısından örnek olduğumuzu düşünüyorum. Bunları aslında anlatırken çok mahcup oluyorum, utanıyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum, hayırlı ve uğurlu olsun. Kazasız belasız, sağlık ve sıhhat içerisinde oturun İnşallah. Allah sizleri var etsin” şeklinde konuştu.

“Bu ülkenin 70-80 yıllık sorunlarını çözen irade, bugünün sorunlarını da çözer”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise salgın hastalıklar, savaşlar ve ekonomik daralmalarla dünyanın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dimdik durduğunu ve hiçbir kısıtlamaya gitmediğini söyledi.

Sözlerinin devamında, “Hafıza önemlidir hatırlamak önemlidir. Eğer geçmişi hatırlamazsanız geleceğinizi kaybedersiniz” diyen Ünal, Nereden gelip, nereye gittiğimizi bilmek ve bir takım yalancıların, bir takım dezenformatif eylemcilerin yalanlarına kanmamak için hafıza çok önemlidir. Ben 1966 doğumluyum, 1970'i hatırlıyorum. Biz, o sıkıntılı günleri gençlerimize yaşatmadık. Gençlerimize biz o günleri unutturduk. Ben 1970’i, 1980’i, 1990’u hatırlıyorum. Bu dönemlerde 1950’nin, 1960'ın, 70’in, 80’in, 90’ın sorunları konuşulurdu. İnsanlar, ‘böyle gelmiş, böyle gider, bu dertler çözülmez, bu sorunlar bitmez’ derdi. 14 Ağustos 2001 günü Recep Tayyip Erdoğan, bu milletin evladı olarak, AK Parti’nin kurulduğu gün çıktı ve ‘artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. 2002’den itibaren Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Bugün 1970’in sorunlarını konuşuyor muyuz? 80’in, 90’ın sorunlarını konuşuyor muyuz, konuşmuyoruz. 2005’in sorunlarını konuşuyor muyuz, konuşmuyoruz. 2010’un, 2015’in sorunlarını konuşuyor muyuz konuşmuyoruz. Bugün, bugünün sorunlarını konuşuyoruz. Bu ülkenin 70 yıllık, 80 yıllık sorunlarını çözen irade, bugünün sorunlarını da çözer bundan emin olun” ifadelerini kullandı.

“Çözüm kapasitesi olan tek parti AK Parti’dir ve Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullanılan ‘Tek adam’ ifadesine dikkat çeken Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, çözüm kapasitesi olan tek partinin AK Parti olduğunu söyledi. Ünal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Şimdi tek adam diyorlar ya, evet o tek adam. Çünkü alternatifi yok. 20 yıldan beri seçim kazanan tek adam bu ülkede. Evet, milletin teveccühüyle 20 yıldan beri iktidarda olan tek adam. Onlarda da tek adam var, mesela Kemal Kılıçdaroğlu da tek adam. 12 yıldan beri kendi partisinde her kongreyi kazanan ama hiçbir seçimi kazanamayan tek adam. Öyle kolay değil tek adam olmak, azim gerektirir, gayret gerektirir, başarı gerektirir, çaba gerektirir, bu milletin derdiyle dertlenmeyi gerektirir, gece gündüz çalışmayı gerektirir, bu milleti aşkla sevmeyi gerektirir, eşinden dostundan geçmeyi gerektirir. Millete hizmetkar olmak kolay değil. Recep Tayyip Erdoğan gibi olmak kolay değil. Siz onun gibi olamazsınız. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan’a tek adam diyorsunuz. Biz 20 yıldan beri Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu sorunları çözdük. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Bey, 11 ayda buradaki 147 konutu bitirdi. Çözüm kapasitesi olan tek parti AK Parti’dir ve Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğidir bundan emin olun.”

“Bu evlerde de İnşallah imanın güneş yüzlü çocukları yetişsin”

Türkiye’nin 2023 yılında yeni bir yüz yıla başlayacağını aktaran Ünal, “20 yıldan beri milletin teveccühü ve onayı ile beraber devam ettiğimiz bu yolda, 2023'te Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında biz yeni bir yüzyıla başlıyoruz. Biz daha yeni başlıyoruz, 2023’te Türkiye’nin yeni yüzyılına başlıyoruz. Bizim yaşadıklarımızı çocuklarımız yaşamadı ve çocuklarımızın çocukları da hem bölgesel liderliği hem de küresel liderliği yaşayacak bundan emin olun. Aldığınız anahtarların hakkınızda hayırlı olmasını, evinizde ağız tadıyla oturmanızı diliyorum. Erdem Beyazıt ağabeyimiz bir şiirinde, ‘Şimdi siz taşıyorsunuz müjdenin kurşun yükünü. Çatlayacak yalanın çelik kabuğu. Sizin bahçenizde büyüyecek imanın güneş yüzlü çocuğu birinde’ diyordu ya, bu evlerde de İnşallah imanın güneş yüzlü çocukları yetişsin” dedi.

Konuşmaların ardından 147 konutun tapu ve anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”