Başkan Mahçiçek; Bundan sonra Kahramanmaraş’a yakışan çok...

Başkan Mahçiçek; Bundan sonra Kahramanmaraş’a yakışan çok iş yapılacak

EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki ulusal ve uluslararası bahçelerini gezen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Gerçekten de belediyelerimiz bize yakışanı yapmış, Kahramanmaraş’a yakışanı yapmış. Bundan böyle Kahramanmaraş'a yakışan çok işler yapılacak inşallah. Hep beraber en güzel atmosferle, en güzel eserleri, en güzel etkinlikleri Kahramanmaraş’ımızda düzenleyeceğiz” dedi.

18 Ekim 2023 - 02:14

Kahramanmaraş’ta ülkeleri ve şehirleri bir araya getirerek, kültürel değerlerinin, turizminin, gastronomisinin, sanayisinin ve doğal güzelliklerinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak EXPO 2023, Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde açıldı.

Açılışın ardından vatandaşlar büyük bir merak içerisinde alanı gezerken, gösterilen ilgi her geçen gün artıyor.

Büyük bir özveriyle çalışarak EXPO 2023’ün mimarı olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, açılışın ardından alandaki ziyaretlerini sürdürüyor.

23 farklı uluslararası ülke bahçesi ile ulusal bahçeleri ziyaret eden Başkan Mahçiçek, görevliler ve ziyaretçi vatandaşlarla bir araya geldi.

“En güzel etkinlikleri Kahramanmaraş’ımızda düzenleyeceğiz”

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek,  Kahramanmaraş’ın EXPO 2023 Sergi Alanı’nda en güzel şekilde tanıtıldığına dikkat çekti. EXPO 2023’le başlayan süreçte Kahramanmaraş’ın çok güzel etkinliklere ev sahipliği yapacağını vurgulayan Başkan Mahçiçek, “Bugün EXPO 2023 Sergi Alanı’mızdaki ülke bahçeleri ile il ve ilçelerimizin kurduğu bahçeleri gezerek, hem görevliler hem de ziyaretçilerimizle bir araya geldik. Şimdi de Türkoğlu Bahçemizdeyiz. Bakın Onikişubat’ı, Türkoğlu’su, Afşin’i, Elbistan’ı zor günlerin belediyeleri. Kolay günlerde herkes her şeyi yapar. Biliyorsunuz dün itibariyle EXPO 2023’ü açtık. Bu alanı yaparken devletimizden 1 lira ek olarak istemedik, bütçeye yük olmadan tamamını bir ilçe belediyesi olarak yaptık. Burada belediyelerimizin çok ciddi desteğini gördük. Bakın Türkoğlu Belediyesi’nin standındayız, mükemmel bir stant yapmışlar. Gerçekten harika, çok emek vermişler. Çok da güzel bir alan oluşturmuşlar. Bizim özelliklerimizle ilgili, yani bizim törelerimizle, öz kültürümüzle ilgili çok güzel içinden enstantaneler var. İçeride de Kahramanmaraş'ımızın özel ürünleri var. Gerçekten doğal olarak yapılmış, her şey var. Her güzellik var. Ben Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Bey'e çok teşekkür ediyorum. Göksun Belediye Başkanımızla da alanımızda bir araya geldik. Şahsında ona da teşekkürlerimizi ilettik. Gerçekten de belediyelerimiz bize yakışanı yapmış, Kahramanmaraş’a yakışanı yapmış. Kahramanmaraş'ta bundan böyle Kahramanmaraş'a yakışan çok işler yapacak inşallah. Hep beraber en güzel atmosferle, en güzel eserleri, en güzel etkinlikleri Kahramanmaraş’ımızda düzenleyeceğiz, yapacağız inşallah. Ben emeği olan bütün çok teşekkür ediyorum. Ellerine, emeklerine sağlık. Ve inşallah Kahramanmaraş'ımızın da beğenisini kazanacak güzel şeyler yaptılar. Biliyorsunuz bu EXPO'nun içerisinde bir de yarışma var. Bahçe yarışmaları. Bu kabil yarışmalarda da Türkoğlu'muz inanıyorum derece alacak inşallah” dedi.

“Dünya lideri Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyoruz”

EXPO 2023’ün vatandaşların rehabalitasyon sürecine olumlu katkı sağlayacağına da dikkat çeken Mahçiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Arkadaşlar bakın, iki düşünce vardı. Öteleyelim diye, bir de ötelemeyelim vaktinde yapalım diye. Biz arkadaşlarımızla istişare ettik. Kahramanmaraş'ımız çok felaketler yaşadı. Yani başlangıçta pandemi arkasından dünyanın en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya geldik. Kahramanmaraş'taki insanlarımızın da bir rehabilitasyona ihtiyacı vardı. Çocuklarıyla, aileleriyle beraber hoş vakit geçirebildikleri bu kabil etkinliklere ihtiyacı vardır. Biz dedik ki bu rehabiliteyi bu alan sağlar. Ve insanlarımız da buraya gelirler, çocuklarıyla beraber. O travmalardan sıyrılarak güzel vakitler geçirirler diye düşündük. Ve dün açılışımızı cumhurbaşkanı yardımcımızla beraber yaptık Bakın Cumhurbaşkanımızda video konferans da katıldı. Çünkü o Kahramanmaraş'ı sever. Kahramanmaraş da onu sever. Bakın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'de Kahramanmaraş rekor kırmış, yüzde 76 oy almış ve birinci olmuş. Bu Kahramanmaraş’ımızın Cumhurbaşkanımıza gösterdiği çok önemli bir ilginin tezahürü. Biz o dünya liderine yürekten teşekkür ediyoruz. Allah onu başımızdan eksik etmesin diyoruz inşallah. Başta hemşerilerimiz olmak üzere, çevre illerden ve Türkiye’nin tamamından kardeşlerimizi EXPO 2023’e davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek, görevlilere ve çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x