Başkan Mahçiçek; Gençliğimizi destekleyen projelerimiz devam...

Başkan Mahçiçek; Gençliğimizi destekleyen projelerimiz devam edecek

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şube Başkanı Furkan Seyithanoğlu ve üyeleriyle EXPO 2023 Sergi Alanı’nda bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gençliğe yönelik projelerinin artarak devam edeceğini belirterek, “TÜGVA Kahramanmaraş Şubemizle birlikte çok ciddi gençlik çalışmaları yapıyoruz. İnşallah gücümüzün yettiği kadar ülkemizin geleceği için hep beraber çalışmaya gayret edeceğiz” dedi.

16 Eylül 2023 - 12:31

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki Arasta Çarşısı’nda düzenlenen programda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şube Başkanı Furkan Seyithanoğlu ve üyeleriyle bir araya geldi.

Davetlilerini tek tek selamlayarak sohbet eden Başkan Mahçiçek, gençlerle sohbet ederek tecrübesiyle önemli uyarılarda bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şube Başkanı Furkan Seyithanoğlu da bir selamlama konuşması yaparak, Başkan Mahçiçek’e teşekkür etti.

“Yeni neslimizin kültürel ve edebi gelişimine katkıda bulunmak görevimiz”

Burada gençlere seslenen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, TÜGVA Kahramanmaraş Şubesi ile birbirinden anlamlı gençlik çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Özellikle eğitim yatırımlarına değinen Başkan Mahçiçek, “TÜGVA Kahramanmaraş Şubemizle birlikte özellikle yaz aylarında çok ciddi gençlik çalışmaları yapıyoruz. Onikişubat Belediyemizin tesislerinde Allah kelamı öğretiliyor, Siyer öğretiliyor. Bir kısım tesislerimizde mesela bu sene havuzlarımızda 4 binin üzerinde gencimize yüzme öğretildi. İnşallah yakın bir zamanda okullar arası müsabakalar düzenleyeceğiz. Her sene yaptığımız gibi Üniversite Hazırlık Kurslarımızı da bu yıl yeniden başlattık. Fırsat eşitliği sağlama bakımından önemsiyoruz. Yani parası olanın gidip, parası olmanın gidemediği bir sistemi istemiyoruz. Her sene 80 bin civarında kitap alır, sadece Onikişubat’ın okullarına değil, Kahramanmaraş’ın bütün okullarına 5’li setler halinde dağıtırız. Böylelikle yeni neslimizin kültürel ve edebi gelişimine katkıda bulunmaya çalışırız. Bu çalışmaları yaparken de sizlerin desteklerine her zaman ihtiyaç duyduk. İnşallah gücümüzün yettiği kadar ülkemizin geleceği için hep beraber çalışmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kahramanmaraş’ta bir dünya projesi ürettik”

Sözlerinin devamında ev sahipliğini yapacakları Uluslararası EXPO 2023’e değinen Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’ta bir dünya projesi ürettiklerini kaydetti.

Başkan Mahçiçek, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı; “Önemli bir projenin içerisindeyiz, bir dünya projesi ürettik. Burada çocuklardan tutun büyüklere, büyüklerden tutun evlenecek çiftlere kadar toplumun her kesimine hitap edecek projeler var. Bunu bu kadar çeşitlendirmemizin sebebi de sürdürülebilirliği sağlamak. Yani sadece üç beş ay için yapıyorsanız, bu kadar para israf olur ama bunu sürdürülebilir hale getirdiyseniz, değerine değer katacak demektir. Kahramanmaraş’ın geleceğine değer katacak bir projeyi hayata geçirdik. Sizlerle beraber olmak güzel, Allah sizlerden razı olsun. Emeğinizi, gayretlerinizi zayi etmesin.”

Konuşmaların ardından Başkan Mahçiçek, misafirleriyle birlikte EXPO 2023 Sergi Alanı için temin edilen gezi araçlarına binerek tüm projelerde gelinen son noktayı yerinde anlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x