Başkan Mahçiçek’in Üniversiteler ile EXPO 2023 İşbirliği...
Reklam

Başkan Mahçiçek'in Üniversiteler ile EXPO 2023 İşbirliği Protokolü

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 hazırlıklarına hızla devam ediyor. Sütçü İmam Üniversitesi ve İstiklal Üniversitesi ile yaptığı EXPO 2023 işbirliği sözleşme protokolü için Rektörler ile bir araya geldi.

22 Şubat 2021 - 04:01

Sütçü İmam Üniversitesi ve İstiklal Üniversitesi Rektörlük binalarında gerçekleşen iki ayrı imza töreninde Başkan Mahçiçek, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ve Rektör yardımcılarının hazır bulunduğu programda resmi işbirliği protokol imzaları atıldı.

İmza öncesi konuşan Başkan Mahçiçek şu ifadelere yer verdi.

“Kahramanmaraşımızın turizmine, ekonomisine, tanıtımına çok değerli katkıları olan EXPO 2023 projemizin üniversite tarafıyla ilgili olan kısmı için rektörümüzle bir aradayız. Expo şehrimizi çok üst noktalara taşıyacak olan bir proje. Uluslararası projeler artık futbol müsabakalarıyla sınırlı değil. Birkaç günlük de değil EXPO projemiz, 193 gün süreyle devam edecek. Bizim en büyük eksiğimiz olan tanıtımımıza, şehrimizin refah seviyesinin yükselmesine ve ekonomisine ciddi katma değer sağlayacak bir proje. Bu bağlamda üniversitemiz de çok ciddi hizmetler sunacak. Bu sene çeşitli konferanslar düzenleyerek hem ulusal hem de uluslararası düzeyde üniversitemizin EXPO’muza davetini sağlayarak hem de EXPO döneminde kurgulayacağımız yarışmalarla ilgili jüri olarak değerli katkıları olacak. Çok önemli çalışmalar icra edecek üniversitemiz de teveccüh gösterdiler sağ olsunlar. Rektörümüz de yardımcıları da buradalar. Yaptığımız tüm faaliyetler Kahramanmaraş için. İnşallah şehrimizi bu çapta projelerle buluşturarak çok daha iyi noktalara taşıyacağız.

Değerli Rektörlerimize Belediyemiz adına bizimle işbirliği noktasında gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimiz için de güzel çalışmalar olacağına inanıyorum.”

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can şu cümlelere yer verdi.

“Üniversitemiz; ilmi, tanıtım, kültürel ve diğer eğitim-öğretim alanlarında şehrimizin göz bebeği bir kurumu. Şehrin bütün projelerinin ve meselelerinin içerisindeyiz üniversite olarak. Bilindiği üzere EXPO 2023 projesi ile Kahramanmaraş’ın bir dünya şehri olduğunu herkese göstermiş olacağız. Onikişubat Belediyemizle Uluslararası Bahçecilik sergisi protokolünü imzalamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu protokol kapsamında biz üniversite olarak EXPO 2023 projesinin tanıtımında ve protokolde yazan görevleri yerine getireceğiz. Üniversitenin imkânları şehrin imkanlarıdır. Şehrin her meselesi de üniversitemizin meselesidir. Üniversitemizin kongre merkezleri var çeşitli toplantı salonlarımız var, inşallah burada EXPO 2023’ü tanıtmak üzere Belediyemizle birlikte burada bilimsel çalışmalar, kongreler, sempozyumlar, söyleşiler gerçekleştireceğiz. Bilimsel toplantılarda jüri desteği vereceğiz. İşletmeden iktisada, eğitimden sağlığa, ziraatten ormana kadar bütün bölümler bulunmakta. Gerçekten çok önemli bilim insanlarımız görev yapmakta. Bu bilim insanlarımızla birlikte jürilerde aktif görev alacağız. EXPO 2023 Fuar alanında üniversitemize stand tahsis edilecek. İnanıyorum ki EXPO 2023 projesinde ve yaptığımız protokolle ekomonisinde, turizminde, kültüründe, tanıtımında çok ciddi bir atılım hatta bir devrim yaşanacak diyebilirim. Şimdiden bu protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ise şu şekilde konuştu.

“EXPO 2023 çok önemli bir proje ve İstiklal Üniversitesinin bu projeye katkıda bulunacak olması benim için büyük şeref. EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’a alınmasında büyük emeği geçen saygıdeğer Başkanım Hanefi Mahçiçek’i ve çalışma arkadaşlarını canı gönülden kutluyorum. Kolay bir iş değil, böyle bir fırsat elde etmişken de Başkanımızın arkasındayız. Üzerimize düşenleri seve seve yapacağız ülkemiz ve şehrimiz için. Ben biliyorum ki Hanefi Başkanım Kahramanmaraş sevdalısı, ben de öyleyim. İstiklal Üniversitesine nasıl bir katkı ve görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bugün protokolü imzalamak için buradayız. Hayırlı uğurlu olsun.

Üniversiteler, işbirliği protokolü ile 192 gün sürecek etkinlik boyunca düzenli aralıklarla bilimsel toplantı, akademik çalışmalar ve konferansların düzenlemesi gibi birçok projeye imza atacak. EXPO alanında üniversitelerimiz standlarıyla projeye farklı bir etki sağlayacaklar.

Atılan imzalar ve iyi dilek temennileri sonrası program noktalandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x