Başkan Mahçiçek; Konuşan çok olur, biz çok çalışarak EXPO...

Başkan Mahçiçek; Konuşan çok olur, biz çok çalışarak EXPO 2023’ü açacağız

AK Parti Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı ile EXPO 2023 Sergi Alanı’nda bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Biliyorsunuz konuşan çok olur. Oturalım mı, yapmayalım mı? Başkanlar gelir gider ama yaptıkları kalıcıdır, memleket içindir. EXPO 2023’ü açacağız Allah’ın yardımıyla” dedi.

06 Eylül 2023 - 04:09

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki Arasta Çarşısı’nda düzenlenen programda AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.

Programa, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Çakar ve AK Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ali Hınaz’ın yanı sıra ana kademe, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri ile mahalle başkanları katıldı.

Davetlilerini tek tek selamlayarak sohbet eden Başkan Mahçiçek’e, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal ve Enes Sarıca’da eşlik etti.

“Yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin ziyaret etmesini sağlayacak projeler geliştirdik”

Programda davetlilerine seslenen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın tanıtım eksikliğine dikkat çekerek, EXPO 2023’ün tanıtım sorununu çözecek önemli bir proje olduğunu söyledi.

Başkan Mahçiçek, “Artık Kahramanmaraş’ı üst düzey bir şehir haline getirmemiz gerek diye düşündük. Gerçekten doğası, kültürü, ekonomisi ve her yönden değerleriyle Kahramanmaraş’ımız önemli bir şehirdir ama bu özelliklerimizi kimse bilmez. Eksiğimiz tanıtım. Çok güzel bir memleket ama şehrimizin Akdeniz Bölgesi’nde olduğunu dahi bu ülkenin nüfusunun yüzde 95’i bilmez. Bu eksiği gidermemiz lazım diye düşündük. Sadece Türkiye’den değil, uluslararası alanda da şehrimize turist gelmesini sağlamalıydık. 2018 yılında başlamıştık, almak hiç de kolay değildi ama başarılı bir lobi çalışmasıyla şehrimize kazandırdık. 62 ülkenin oy birliğiyle EXPO 2023’ü düzenleme yetkisi Onikişubat Belediyemize verildi. Daha önce Antalya’da düzenledik ama pek de başarılı olmamıştık yani sürekliliği sağlayamamıştık. EXPO 2023 Sergi Alanı’nın sürekliliğini artırarak her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin ziyaret etmesini sağlayacak projeler geliştirdik” ifadelerini kullandı.

“Kahramanmaraş’ı uluslararası platforma taşıyacağız İnşallah”

EXPO 2023 Sergi Alanı hakkında bilgiler veren Başkan Mahçiçek, sürdürülebilir projelerle Sergi Alanı’nı zenginleştirdiklerini dile getirerek, “EXPO döneminden sonra da burası ziyaret edilebilen, önemli bir alan olacak. Onu nasıl sağlayacaksınız? İşte içerisine projeler ekledik. Örneğin bir Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi var. Türkiye’de Kelebek Bahçesi sadece Konya’da var, bir sene 400 bin kişi gelmiş, bizde ekstra şehrimize özel Uğur Böceği de var. Yanında Nikah Sarayı var, her gün binlerce insan gelecek, Açık AVM var yine binlerce insan gelecek. Özel ürünlerin tanıtılıp satılacağı Arasta Çarşısı var. 70 bin metrekare büyüklüğünde bir lagün var, Avrupa’nın en büyüğü ve masmavi. Üstünde kayıklarla vakit geçirilecek. 250 civarında hobi evimiz var, kapış kapış. İnşallah böylelikle sürekli hale getirdik. Kahramanmaraş’ı uluslararası platforma taşıyacağız İnşallah” dedi.

“Başkanlar gelir gider ama yaptıkları kalıcıdır, memleket içindir”

EXPO 2023’ün açılışına ilişkin son günlerde ortaya çıkan spekülatif haberlere de değinen Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Biliyorsunuz konuşan çok olur. Oturalım mı, yapmayalım mı? Başkanlar gelir gider ama yaptıkları kalıcıdır, memleket içindir. EXPO 2023’ü açacağız Allah’ın yardımıyla. Diyeceksiniz ki konaklama sorunu var, biz hepsine çalıştık şuan 8 bin yatak var. Amerika’sından tutun Almanya’sına kadar EXPO sayesinde yurt dışından 29 ülke gelecek. Bunun bize ne faydası olacak? Bir taraftan da yurt dışından gelecek yatırımcılarla Kahramanmaraşlı yatırımcıları bir araya getireceğiz, ortak yatırım alanları oluşturacağız. Üretim, ihracat ve istihdam artacak. Bu da ülkeye ve Kahramanmaraş’a katma değer demektir. Böyle bir proje EXPO 2023. İyi bir proje yaptığımızı düşünüyorum, bazen biz bunu nasıl yaptık diyorum. Mucize gibi, ilçe belediyesinin böyle bir proje yapması. Mezbelelik, sinek yuvası alanı dolgu malzemeleriyle doldurarak yaşam alanı haline getirdik.”

“Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum”

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Çakar da bir selamlama konuşması yaparak, davetlerinden dolayı Başkan Mahçiçek’e teşekkür etti. Çakar, “Biliyorsunuz EXPO 2023’ün ana teması, Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık. Hanefi Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Günümüz yüzyılında çarpık yapılaşma, artan nüfus ve doğal kaynakların hızlı bir şekilde tüketilmesi en büyük sıkıntımız. Bu konuda EXPO 2023, hem çevremize duyarlı olmamız hem de yapılanmaların doğaya zarar vermemesi konusunda önem arz ediyor. EXPO 2023’e bizleri davet ettiği ve doğaya sahip çıkarak yaşam alanları oluşturduğu için Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Mahçiçek, misafirleriyle birlikte EXPO 2023 Sergi Alanı için temin edilen gezi araçlarına binerek tüm projelerde gelinen son noktayı yerinde anlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x