Başkan Mahçiçek; Yaşam umudu olmak en anlamlı duygudur

Başkan Mahçiçek; Yaşam umudu olmak en anlamlı duygudur

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, farkındalık oluşturmak amacıyla 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Unutmayalım ki bir insana yaşam umudu olmak en anlamlı duygudur” dedi.

03 Kasım 2023 - 03:37

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle mesaj yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, organ ve doku nakli konusunda bilgilendirme ve farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti.

Başkan Mahçiçek mesajında şu ifadeleri kullandı, “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta olup ülkemizdeki kadavra bağışçı sayısının yetersiz kalması sonucu her yıl binlerce kişi organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde belirgin düşüşlere, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu gerçeğimizdir. Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı bir vericiden veya kadavradan alınan sağlam ve aynı görevi üstlenecek bir organın konularak hastanın tedavi edilmesine organ nakli denilmektedir. Kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesine de organ bağışı denir. 2238 sayılı yasaya göre on sekiz yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes organlarının tamamını veya bir bölümünü bağışlayabilir. Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Ne yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebiliyor. Bu anlamda organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Bağışlanmış bir organ başarılı bir nakilden sonra gerçek bir yaşam armağanıdır. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası vesilesi ile organ bağışının hayati önemini bir kez daha vurgulayarak, herkesi candan cana yapılacak en büyük iyilik olan organ bağışı konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Unutmayalım ki bir insana yaşam umudu olmak en anlamlı duygudur.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x