Başkan Okay Ufka Yolculukta

Başkan Okay Ufka Yolculukta

Başkan Okay Ufka Yolculuk Yarışması için öğrencilere Kuran'ı Kerim dağıttı.

14 Ocak 2017 - 01:29

Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olan “Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması” İl temsilciliği ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı işbirliği ile organize edilen kitap dağıtım etkinliği Rıdvan Hoca İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. 

 Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Derneği ve Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen kitap dağıtım etkinliğine Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Dertli, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır, Kuran'ın Anlamıyla Buluşma Platformu İl Temsilcisi Hüseyin Yılmaz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Lisesi Müdürü Emrullah Balbaba, Ufka Yolcuk Kahramanmaraş İl Temsilcisi İzzettin Pak ve yönetim kurulu üyeleri, Okul Müdürü Murat Sarıbıyık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kur'an Tilaveti ile başlayan ve coşkulu bir ortamda gerçekleşen programda yarışma tanıtımını İl Temsilcisi İzzettin Pak yaparken, Okul Müdürü Murat Sarıbıyık selamlama konuşmasında Kur’an-ı Kerim ve Mealini okumanın dünya Müslümanları için önemine değinirken, Kur’an’ın insanlara Allah cc. Tarafından gönderilen bir mektup olduğunu ve bu mektubun gereği şekilde okunmasının dünya ve ahiret mutluluğuna vesile olacağını söyledi. Ufka Yolculuk yarışması kitap dağıtım etkinliğinin okullarında yapılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkürlerini iletti.

Kuran'ın Anlamıyla Buluşma  Platformu il temsilcisi Hüseyin Yılmaz "İlk emri oku olan bir medeniyetin insanlarıyız, bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir. Kitapların anası ise Kuran'ı Kerim'dir. Okuyacağız. Çok okuyacağız. En başta da Kuran-ı Kerim'i okuyacağız." dedi.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay konuşmasında; “Belediye olarak tek işimiz asfalt yapmak, park bahçe yapmak değil, aynı zamanda çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak da bizim en önemli işlerimizdendir. Yeni nesillerin eğitimi sadece öğretmenlere bırakılmayacak kadar önemlidir. Çocuklarımızın hak yoldan ayrılmaması için Kuran-ı Kerim en doğru rehber olacaktır. Ufka Yolculuk ekibi yarışma programını düzenliyor. Kitapları vermek bizden bu Kuran-ı Kerimleri okuyup çalışmak da öğrencilerin görevi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ” dedi.

Program sonunda yarışma kaydı yapılan öğrencilere kitapları takdim edilerek toplu halde aile fotoğrafı çekildi.

Yarışmaya başvurular 1 Kasım 2016 tarihinde başlamış olup 19 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x