“Batı bizi hayal kırıklığına uğrattı”

“Batı bizi hayal kırıklığına uğrattı”

Türkiye; cumhuriyetin temel nitelikleri ile demokrasiyi ortadan kaldırmayı hedefleyen FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimine karşı ABD, Almanya gibi bazı batılı ülkelerin tutumlarından duyduğu hayal kırıklığını, önemli uluslar arası organizasyonlarından biri olan AGİT çerçevesinde tarihe not düşürdü.

17 Ağustos 2016 - 01:58

Türkiye; cumhuriyetin temel nitelikleri ile demokrasiyi ortadan kaldırmayı hedefleyen FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimine karşı ABD, Almanya gibi bazı batılı ülkelerin tutumlarından duyduğu hayal kırıklığını, önemli uluslar arası organizasyonlarından biri olan AGİT çerçevesinde tarihe not düşürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; darbe girişiminin ardından Türkiye’nin bazı batılı ülkelerle ilgili hayal kırıklığını AGİT heyeti üyelerine açıkça dile getirdi.

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’nin müttefiki olan batılı ülkelerden önemli bir ziyaretin olmaması dikkat çekmişti. Avrupa’dan Türkiye’ye en önemli destek Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thornbjorn Jagland’tan gelmişti. AK Genel Sekreteri, darbe girişimi gecesi yaptığı açıklamanın yanı sıra Ankara’ya ziyarette bulunmuş ve Meclis’te bombalanan bölümleri de gezmişti.

AB Bakanı Ömer Çelik, AB ülkelerinden destek ziyareti beklediklerini açıklamıştı. Batılı ülkelerin tutumu, Ankara’da güven bunalımı ve hayal kırıklığı yaratmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Başkanı Christine Muttonen başkanlığındaki AGİTPA heyetini kabul etti.

Görüşmeye Çavuşoğlu’na refakaten AGİTPA Türk Grubu Başkanı Vedat Bilgin ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Emin Önen katıldı. AGİTPA Başkanı Muttonen’e  ise şu isimler refakat etti:

AGİTPA Başkan Yardımcısı Isabel Santos (Portekiz Parlamentosu Milletvekili), AGİTPA Başkan Yardımcısı  Azay Guliyev (Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili), AGİTPA Demokrasi, İnsan Hakları ve İnsani Meseleler Komitesi Başkanı Ignacio Sanchez-Amor (İspanya Parlamentosu Milletvekili) ve AGİTPA Genel Sekreteri Roberto Montella.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; Çavuşoğlu toplantıda, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında parlamenterlere detaylı bilgi verdi.

Çavuşoğlu, darbe girişimi sonrasında bazı batılı ülkelerin tutumunun Türk hükümeti ve halkında yarattığı  hayal kırıklığını da özenle dile getirdi.

AGİTPA heyetini, Başbakan Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Erdoğan da ayrı ayrı kabul etti. Yıldırım, Muttonen’e darbe girişimi karşısında yayınladığı destek açıklaması nedeniyle teşekkür etti ve ziyareti dayanışma göstergesi olarak gördüğünü söyledi. Yıldırım, darbe girişimi sonrası uygulamaya geçilen olağanüstü hal çerçevesinde alınan önlemler konusunda AGİT’in düzenli olarak bilgilendirileceğini ifade etti.  (Kaynak: Aydın Hasan – milliyet.com.tr)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x