Bayramlaşma Töreni KSÜ Ailesini Bir Araya Getirdi
Reklam

Bayramlaşma Töreni KSÜ Ailesini Bir Araya Getirdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni, üniversite yönetimi ile akademik ve idari personeli bir araya getirdi.

11 Haziran 2019 - 03:29

Bayramlaşma töreni, KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeterya ikinci kat Alakart Yemek Salonunda gerçekleştirildi. Tören, Rektör Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Arif Yücel tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, oruç ibadeti ve faziletlerine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, akademik ve idari personelinin yoğun katılımıyla gerçekleşen törende yaptığı konuşmasına Irak’ın kuzeyinde ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde yürütülen terörle mücadele operasyonlarında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve milletimize başsağlığı dileyerek başladı.

Üniversite personeli ve yakınlarından ahrete intikal edenleri de rahmetle anan Rektör Can, KSÜ ailesinin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak bayramın milletimize ve tüm İslam âlemine barış ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu.

“Ramazan ayı arınma, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı yeniden canlandırma, birbirimizin farkında olarak yaşamayı bir hayat prensibi haline getirmenin alt yapısını oluşturuyor. İnşallah Ramazan’da kazandığımız bu paylaşma duygumuzu ve birbirinizin farkında olma bilincimizi yaşamımızın her anına taşıyacağız.” diyen Rektör Can, Ramazan ayının üniversitemiz açısından da verimli geçtiğini ifade ederek, bu kapsamda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler paylaştı.

Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde diş hekimi sayısının 22’ye ulaştığı bilgisini veren Rektör Can, Diş Hekimliği Fakültesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin hızla büyümeyi sürdürdüğünü, birçok üniversitenin 5-6 yılda aldığı mesafeyi 5-6 ayda kat ettiklerini söyledi.

Rektör Can Ankara’da gerçekleştirdikleri görüşmeler neticesinde, üniversitemiz bünyesinde yeterli doluluk oranının altında kaldığı için öğrenci alımı durdurulan 30’a yakın bölüm ve programa Yükseköğretim Kurulu tarafından kontenjan verildiğini dile getirdi.

Eğitimde uygulamanın önemine değinen, etkin ve verimli stajın önemini vurgulayan Rektör Can, “Eğitim ve öğretimimizin her yeni dönemde daha titiz, daha nitelikli ve uygulamalı eğitimi öne çıkaran anlayışla devam edeceğine inanıyorum. Üniversitemizin eğitim vizyonunu tanımlayan ‘Sürekli Öğrenmenin, Değişim ve Geleceğin Adresi’ hedefinin slogan olarak kalmaması için üniversitemiz yöneticilerine, öğretim elemanlarımıza ve bütün personelimize büyük görevler düşüyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bayramlaşma merasimine geçilirken, merasime KSÜ Rektörü Can’ın yanı sıra KSÜ Rektör Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x