Bel ağrısı çekenler dikkat! Bu öneriler tam size göre

Bel ağrısı çekenler dikkat! Bu öneriler tam size göre

Toplumda çok yaygın olarak görülen bel ağrıları, birçok kişinin korkulu rüyası haline geldi. Ancak bel ağrıları kilo kontrolü ve hafif egzersizler ile kontrol altına alınabiliyor.

08 Ağustos 2017 - 09:45

Toplumumuzda en yaygın olarak görülen ağrıların başında bel ağrısı gelmektedir. Ülkemizde yapılan araştırmalara göre her 100 kişiden 80’i bel ağrısı çekiyor ve bu durumdan oldukça şikayetçi. Ancak bel ağrılarından kurtulmak için kilo kontrolü ve ufak egzersizlerle kurtulmak mümkün.

İşte o yöntemler:

Fazla kilolara elveda deyin: Bel ağrılarından kurtulmanın en önemli noktası fazla kilolardan kurtulmak. Her ne kadar boy, vücut yapısı ve kilo ile bel ağrısı arasında direkt bir ilişki olmasa da çok şişman ve uzun boylu kişilerde hem ağrı daha fazla ortaya çıkıyor, hem de devamlılığı artıyor. Fazla kilolardan kurtulamıyorsanız uzman bir doktora görünmenizde oldukça fayda var.

Dik oturmaya dikkat edin: Bel ağrılarının en önemli nedenlerinden biri de oturuş ve duruş pozisyonlarıdır. Yanlış oturuş pozisyonunda eklemler zorlanır, kaslar ise aşırı basınca maruz kalır ve bununla birlikte bel ağrısı meydana gelir. Dik oturmaya oldukça özen gösterin.

Bol bol egzersiz şart: Bel ağrılarını gidermek için hareket oldukça önemlidir. Masa başı işlerle uğraşan insanların çoğu bel ağrısı ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Egzersiz kaslarınızı ve eklemlerinizi güçleştirir ve dolaşımınızı arttırır.

Ağır kaldırmayın: Ağır eşya gibi şeyleri kaldırmaktan sakının. Bel ağrısının yaydın sebeplerinden biri de ağır kaldırmaktır. Eğer ağır kaldırmak işiniz ise yardımlaşmaya özen gösterin.

Sigaradan sakının: Sigara tüm vücuda zarar vermekle birlikte bel ağrısını da tetikleyen bir unsurdur. Sigarayı bırakmak bel ağrılarını azaltmada oldukça yararlı bir hareket olacaktır. Eğer sigarayı bırakmakta zorlanıyorsanız, doktorlara danışabilirsiniz.

Eğilirken bacakları bükün: Eğer yere eğiliyorsanız beli değil, dizlerinizi bükün. Bu sayede yük bele değil, bacaklara binmiş olacaktır.

Ayakkabı tercihi önemli: Özellikle kadınlarda görülen bal ağrılarının sebebi yüksek topuklu ayakkabı giymekten kaynaklanıyor. Kadınlar, belin gerginleşmesine ve ağırlık merkezinin kaybolmasına neden olan yüksek topuklu ayakkabılar giymemeye özen göstermelidir. Eğer yüksek topuklu ayakkabı giymek zorunda kalıyorsanız yanınızda yedek bir ayakkabı bulundurun.

Doktora görünün: Eğer bel ağrıları iki veya üç hafta içerisinde geçmiyor ise mutlaka doktora görünmelisiniz. Bu konuda ne kadar hızlı davranırsanız sağlığınız açısından doğru bir hamle yapmış olursunuz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu