Bel ve boyun ağrısı olan hacı adayları, ilacınızı unutmayın!
Reklam

Bel ve boyun ağrısı olan hacı adayları, ilacınızı unutmayın!

Hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu başlarken uzmanlar bel, boyun ağrısı ve romatizmal hastalığı olanların seyahat öncesinde kontrollerini yaptırması gerektiğine dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, eklem şikâyeti olanlar ilaçlarını mutlaka yanına almalı. Uzun süre ayakta kalınacağını hatırlatan uzmanlar ortopedik ayakkabı kullanılması tavsiyesinde bulunuyor.

07 Ağustos 2018 - 09:32

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aydın Ender Süzer, bel, boyun ağrısı ve romatizmal hastalığı bulunan hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.


Kasları güçlendirecek egzersiz yapılmalı

Dr. Aydın Ender Süzer, bel boyun ağrısı ve romatizmal hastalığı bulunan hacı adaylarının öncelikle hekime başvurup muayene ve tetkiklerini yaptırması gerektiğini belirterek “Bu kişiler, gereken aşıları olmalıdır. Haç öncesi eklem hastalıkları muayene sonrası teşhis edilen hastalıkları tedavi edilmelidir.Hacı adaylarının bel ve karın kaslarını güçlendirilecek egzersizler yapmaları uygun olacaktır” uyarısında bulundu.

Egzersiz miktarı belirlemede yaş, cinsiyet, meslek ve kişinin sağlık durumunun önemi olduğunu belirten Dr. Aydın Ender Süzer, “Egzersiz kan dolaşımını hızlandırır, solunum kapasitesi arttır, kalp atış hacmi ve sayısı yükseltir, kaslardaki damarlarda genişleme sağlar, sindirim ve metabolizma artıklarının atılımı hızlanır. Fiziksel olarak vücut dengeli, canlı ve simetrik olur. Eklemlerin hareket genişliği, kasın kuvveti ve direnci artar, hareketler güç ve yetenek kazanır. Şişmanlığı önler, sıkıntıyı ve gerilimleri giderir” diye konuştu.


Ortopedik ayakkabı giyilmeli

Dr. Aydın Ender Süzer, eklem şikâyeti olanların hacda kalacakları süre yetecek kadar ağrı kesici ilaçları, pomatları ve bu sürede kullanacağı kadar mide koruyucu ilaçları yanlarına almasını tavsiye ederek “Bu ilaçların da reçetesini yanlarında bulundurmalılar. Bu süre içinde uzun süre ayakta kalacağı için mümkünse ortopedik rahat ayakkabı kullanması faydalıdır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x