Beşenliler Bayram Şenliğinde Buluştu

Beşenliler Bayram Şenliğinde Buluştu

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Beşenli Mahallesi her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Beşenliler Bayram Şenliğini bu yılda tekrarladı. Bayram nedeniyle bir araya gelen Beşenliler şenlikte hasret giderdi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beşenliler Bayram Şenliği bu yılda coşku içerisinde gerçekleşti. Beşenliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organizesi ve Dulkadiroğlu Belediyesinin desteğiyle düzenlenen şenlikte ata Beşenliler eğlenceli saatler geçirdi.

06 Eylül 2017 - 16:09

Şenlikte bir konuşma yapan Dernek Başkanı Ayhan Köpo şenlikte emeği geçen tüm hemşerilerine teşekkür etti. Bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri festivalin her geçen yıl daha büyüyerek ve daha profesyonel şekilde olduğuna vurgu yapan Dernek Başkanı Köpo; “her geçen yıl daha da büyüyen şenliğimiz bizleri mutlu ediyor. Her yıl şenliğimize artan bir kalabalık ve ilgi var bu da bizi memnun ediyor. Amacımız buraya Beşenli hemşerilerimizin yanı sıra ilimizin her bölgesinden insanlarımızı çekmek. Şenliği düzenlediğimiz bölgenin güzelliğini tüm hemşerilerimize göstermek istiyoruz. Gerçekten burası doğa harikası bir yer.” Dedi.

Şenliklerinde ata sporu güreşi de unutmadıklarını, güreşen pehlivanlara madalya ve ödüllerini verdiklerini de dile getiren Beşenliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Köpo konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz şenliğimizin gelecek yılda devamı gelecek. Her yıl yeni aktivitelerle şenliğimizi coşturacağız. Şenliğimize destek veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanımızdan Beşenliler ve çevre köyleri olarak bir isteğimiz var. Bölgemiz ilimizin en güzel coğrafyasına sahip yerlerden biri. Merk bölgesinin mesire alanına dönüştürülmesini istiyoruz. Çevre köylerimizin de çok istediği bu projeyi ben inanıyorum ki Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız hayata geçirecektir. Bundan sonraki şenliğimize de şimdiden tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

Kurbanların kesildiği, kavurmaların yapıldığı şenlikte, il merkezinde ve il dışında yaşayan Beşenliler de yoğun ilgi gösterdi. Mahallelerinden kente göç edip bayram nedeniyle şenliği gelen Beşenlilerde bir birleriyle hasret giderdi.

Beşenlilerin şenliğine çevre köylerden katılımın olması da dikkat çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Akpınar, “Söz verdiğimiz gibi, milletimizin hizmetinde, çalışanlarımızın yanındayız”
Başkan Akpınar, “Söz verdiğimiz gibi, milletimizin hizmetinde,...