Bilgisayarlara 6 ayda bir bakım yapılması gerekiyor!

Bilgisayarlara 6 ayda bir bakım yapılması gerekiyor!

Bilgisayar Tamircisi Ve Bilişim Uzamanı İbrahim Torun, bilgisayarlardan iyi bir verim alınabilmesi için her 6 ayda bir bakımlarının yapılması gerektiğini söyledi.

19 Kasım 2017 - 02:37

Bilgisayarların mevsimsel değil dönemsel bakımlarının olduğuna dikkat çeken Torun: “Cihazın çalışma ortamındaki rutubetin ve toz oranının fazlalığından oluşabilecek arızaların yaşanmaması için kullanıcılar, periyodik olarak masaüstü bilgisayarlarda 6 ila 12 ay arasında, dizüstü bilgisayar kullanıcıları da 6 ay da bir bilgisayarlarının bakımlarını yaptırmaları gerekiyor” dedi.

 

“Sürekli Program Yükleyip Kaldırmak Sorun Yaşatıyor”

Bilgisayarların açılış hızının çok önemli olmadığını ve önemli olanın bilgisayarın program kullanım sırasındaki performansı olduğuna değinen Torun şunları söyledi: “ Bilgisayarların açılış hızları pek önemli bir etken değildir aslında, kullanıcılar cihazı açtıklarında başında bekleme süreleri 5 ila 60 saniye arasında değişebilir. Buda kullanılan cihazın donanımlarıyla alakalı olarak uzar yada kısalır.Bilgisayarlara sürekli olarak program ekleyip kaldırmak donanımsal bir sıkıntı vermemekle birlikte, mevcut kullanılan işletim sisteminde kalıntılara sebep olmaktadır. Bu kalıntılar zamanla bilgisayarın performansını etkileyecek seviyeye gelebilir veya yazılımsal arızalara sebebiyet verebilir. Tavsiyemiz sadece kullanacağınız programların bilgisayara yüklenmesi ve gerekmediği sürece fazla programlar yüklenmemesi tavsiyemizdir. Bilgisayarlarda ise mevsimsel temizlik söz konusu değildir. Cihazın çalışma ortamındaki rutubetin ve toz oranının fazlalığından oluşabilecek arızaların yaşanmaması için kullanıcılar bilgisayar bakımlarını düzenli yaptırmaları gerekiyor. Aksi takdirde toz oluşumdan cihazların performans düşeceği gibi, elektriksel veya fiziksel arızalarla da karşılaşabilmekteyiz.”

 

“Dizüstü Bilgisayarlar Büyük Hasar Görüyor”

Diz üstü bilgisayar kullanımının masaüstü bilgisayarına göre çok daha hassas olduğuna değinen Torun,” Masaüstü bilgisayarlar bakım konusunda biraz daha tolerans gösterebiliyorken, dizüstü bilgisayarlarda bakım konusunda daha hassas davranılması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Masaüstü bilgisayarların donanım yapıları dizüstü bilgisayarlara nazaran daha geniş alanda muhafaza edildiği oluşabilecek hasarlar parça bazında olabiliyorken, dizüstü bilgisayarlarda donanımların birçoğu tümleşik vaziyette muhafaza edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Dizüstü bilgisayarların en büyük sorununun, çalışan parçaların soğumasını sağlayan ünitenin performansı olduğuna dikkat çeken İbrahim Torun şunları söyledi: “ İlgili teknik serviste dizüstü bilgisayarların periyodik olarak 6 ayda bir bakımlarını yapılmasını tavsiye ediyoruz. Ve bilgisayar bakımları, ev ve ofis kullanıcılarının kullandıkları masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarında yapılması gereken ciddi bir bakımları yoktur. Çünkü son kullanıcılar cihazların donanımsal kısmına pek müdahalesi mümkün olmayacak durumda hassas ve dikkat isteyen parçalardan bir araya gelmiştir. Kullanıcıların burada dikkat etmesi gereken en önemli etkenlerden bir tanesi kullandıkları masaüstü bilgisayarların klavyesine veya dizüstü bilgisayarına sıvı temasından kaçınmalarıdır. Temas durumunda cihazın elektriğinin derhal kesilmesi ve ilgili teknik servise müracaat etmeleri gerekmektedir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı