Binali Yıldırım: "Beyefendilerden izin mi alacağız?"
Reklam

Binali Yıldırım: "Beyefendilerden izin mi alacağız?"

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Türkiye’ye karşı almış olduğu vize kararının ardından bu karara sert bir açıklama ile cevap verdi. Yıldırım, “Beyefendilerden izin mi alacağız? Bir resmi bankamızın genel müdür yardımcısını, görevli gittiği ülkenizde hapse atarken bize mi sordunuz?" dedi.

10 Ekim 2017 - 12:49 - Güncelleme: 10 Ekim 2017 - 12:50

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti TBMM Genel Kurulu’nda çok önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu ifade eden Başbakan, ABD’nin Türkiye’ye karşı aldığı vize kararını eleştirdi. ABD’nin tutumunu eleştiren Binali yıldırım, şöyle konuştu: “"Neymiş efendim; FETÖ soruşturması kapsamında, Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. E ne olmuş? Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen veya suç isnadı yapılanın, Amerika'nın misyonunda olması ona bir ayrıcalık mı getirecek. Yani beyefendilerden izin mi alacağız? Onların icazetini mi alacağız? Bir resmi bankamızın genel müdür yardımcısını, görevli gittiği ülkenizde yaka paça tutup hapse atarken bize mi sordunuz, bizden izin mi aldınız? Hala 15 Temmuz alçak darbe girişiminin başı FETÖ'yü niye orada besliyorsunuz? Bu müttefikliğe sığar mı? Bu dostluğa sığar mı?"

ABD ile her zaman müttefik bir devlet olduklarını hatırlatan Başbakan Yıldırım, ABD ile müttefikliğin devam etmesi durumunda, Suriye’de YPG’ye olan yardımların bir an önce sona ermesi gerektiğini bildirdi. ABD’nin Türkiye’nin düşmanları ile iş tutmasının yanlış olduğunu da belirten Başbakan,  “Müttefiklik zor zamanda da güzel günlerde de birlikte olmak demektir” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...