Bir Dönemin Orta Solu "Karaoğlan Gerçeği" (2)

Bir Dönemin Orta Solu "Karaoğlan Gerçeği" (2)

Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi ve Maraşnews Yazarı Hacı Bilal Şen, Bir döneme damga vuran Orta solun “Karaoğlan”ı olarak da bilinen Bülent Ecevit’i kaleme aldı. İşte Yazarımızın ikinci serisi olan "Bir Dönemin Orta Solu "Karaoğlan Gerçeği" (2)" yazısı..

12 Aralık 2017 - 11:51

Geçen haftaki yazımda 1980 ihtilaline kadar olan dönemde Bülent ECEVİT’İN siyasi hayatından bahsetmiştim. Bu yazımda 1980’den ölümüne kadar geçen sürede siyasi alanda Türk siyasi hayatını etkileyen noktalara değineceğim.

12 Eylül askerî darbesi, iktidardaki Demirel’le birlikte Ecevit’i de sürgüne göndermiştir. Çıkışları, sıkıyönetim tarafından önlenmiş, yazı yazması yasaklanmıştır. Bu dönem, 1987’ye kadar sürmüştür. Dikkat çekici olanı şudur ki, CHP de, diğer siyasî partilerle birlikte kapatılmış, yarışın eşit şartlarda yeniden başlamasına özen gösterilmiştir.

Bu dönemde, Bülent Ecevit’in düşüncelerinde değişiklikler meydana geldiği görülmektedir. Belki de ortaya çıkan belgeler onun da görüşünü etkilemiştir. Eskiden olduğu gibi Yugoslavya modelinden artık söz etmemektedir. Fakat Ecevit’in hayalini süsleyen köykent projesi –hiç gerçekleşemese de- siyasî literatürde yerini alacaktır.

KÖŞENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x