Bir öğretmene bir fidan

Bir öğretmene bir fidan

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde kentte görev yapan öğretmenlerin sayısı kadar Ahırdağı’na fidan dikti. Öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fidan dikimine soğuk hava engel olamadı.

26 Kasım 2017 - 03:21

Tüm Türkiye’de olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü çerçevesinde öğretmen sayıları kadar fidan dikildi. Orman Bölge Müdürlüğünün organizesiyle Kahramanmaraş’ta düzenlenen fidan dikim törenine öğretmenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

16 bin adet fidanın toprakla buluştuğu Ahır Dağı Keklik deresindeki törene katılan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Faruk Erasyan Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, 10 tane fidan diktiğini söyledi. Eraslan tüm fidanların öğretmenlere feda olmasını dileyerek daha fazla dikmek istediğini söyledi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş ise Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun talimatı ile bu etkinliğin tüm Türkiye’de yapıldığını, kendilerinin ise 24 Kasım Öğretmenler gününe özel Ahır Dağı Keklik Deresinde 16 bin fidan dikeceklerini ve bölgeye de öğretmenlerin ismini vereceklerini söyledi. Göreve geldiği ilk günde dünyanın en büyük sel derelerinden biri olan Keklik Deresinin ıslah çalışmalarını yapmak olduğunu da hatırlatan Altındaş; “Burası benim özellikle çok önemsediğim bir sahaydı. Sahanın da arazi hazırlığını bitirmiştik. 24 Kasım’da da öğretmenler gününe has olmak üzere bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu sahaya 900 milyon ile bir milyon arasında fidan dikimi gerçekleştireceğiz. İnşallah seneye de buraya gelip bu fidanların yaşadığını göreceğiz.” Dedi.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’ta yaptığı konuşmada Orman teşkilatına teşekkür etti. Her öğretmen başına bir fidanın dikildiği alanın bundan sonra da 24 Kasım Öğretmenler Ormanı olarak anılacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Akkurt; “Bugün öğretmenler günü Orman Bölge Müdürlüğümüz vesilesi ile programımızı yaptık. Kuru topraklara can veren rahmet indiren yağmurlar gibi bizde öğrencilerimize bilgi, kültür ve medeniyet algısı ile onları yetiştiren öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz. Bugün Orman Bölge Müdürlüğümüz ile o günün anısına yaklaşık 16 bin civarında ağaç diktik. Burası da bundan sonra 24 Kasım öğretmenler ormanı olacak.” Dedi.

Fidan dikimi yapan öğretmen ve öğrenciler doğayla baş başa kalmanın tadını çıkarttı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün organizesi ile 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Kahramanmaraş’ta görev yapan yaklaşık 16 bin öğretmen adına 16 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Ahırdağı Keklik Deresinde fidan dikilen bölge Öğretmenler Hatıra ormanı olarak tescillendi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da orman teşkilatı her bir öğretmen adına bir fidan dikti. Dünyanın en büyük sel derelerinden biri olan Keklik Deresi bölgesine dikilen fidanlar Öğretmenlere hediye edildi.

 

ÖĞRETMENLERE FİDANLAR FEDA OLSUN

Fidan dikim törenine katılan Kahramanmaraş Valisi Faruk Eraslan; “Millet mektepleri talimatnamesinin yayınlanması dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik ünvanı verilmiştir. Bu nedenle de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum ve bu güzel günde ağaç dikerek öğretmenlerimize hitap ediyoruz. Öğretmenlerimiz sayesinde bizler ve herkes bu günlere gelmiştir. Bizleri yetiştirenler öğretmenlerdir. Bende bu etkinlikte yaklaşık 10 tane fidan diktim ama öğretmenler için tüm fidanlar feda olsun daha fazla da dikmek isterdim.” Dedi.

 

ÖĞRETMENLER HATIRA ORMANI OLACAK         

 Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’ta sahaya 16 bin civarında fidan dikildiğini belirterek bölgenin 24 Kasım Öğretmenler Ormanı olarak faaliyet göstereceğini söyledi. Akkurt; “Kuru topraklara can veren rahmet indiren yağmurlar gibi bizde öğrencilerimize bilgi, kültür ve medeniyet algısı ile onları yetiştiren öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz.” Diye konuştu.

 

BU SAHAYA AYRICA 900 BİN FİDAN DİKİMİ YAPIYORUZ

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş da yaptığı konuşmada tüm Türkiye’de bakanları ve genel müdürlerinin talimatıyla öğretmenler gününe özel her bir öğretmen için bir fidan dikildiğini söyledi. Altındaş şöyle konuştu; “ Burası bugün itibariyle öğretmenler ormanı oldu. Buraya dikilen fidanların bakımı bundan sonraki süreçte milli eğitim müdürlüğüne ait. Burası benim özellikle çok önemsediğim bir sahaydı. Sahanın da arazi hazırlığını bitirmiştik. 24 Kasım’da da öğretmenler gününe has olmak üzere bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu sahaya 900 milyon ile bir milyon arasında fidan dikimi gerçekleştireceğiz. İnşallah seneye de buraya gelip bu fidanların yaşadığını göreceğiz.”

 

ÖĞRENCİLERİMİZLE ÖĞRETMENLER ORMANINI OLUŞTURDUK

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü de öğrencilerle birlikte Öğretmenler ormanı oluşturduklarını söyledi. Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlayan Akküncü; “böyle bir etkinlikte bulunmak beni çok mutlu etti. Öğrencilerimiz hem ağaç dikme zevkine vardı hem de millet olarak ülkemize bir orman bıraktık. 16 bin öğretmen adına ağaç diktiğimiz içinde ayrıca mutluyuz.” Şeklinde konuştu

Etkinliğe katılan Öğretmen Yeter Gültepe de öğretmen olmasının yanı sıra aynı zamanda Tema Temsilcisi olduğunu belirtti. Fidan dikmeye öğrencileriyle geldiğini ifade eden Gültepe bu etkinlikten fazlasıyla memnun kaldığını vurgulayarak şöyle konuştu; “Bizim için yapılan bu fidan dikim alanıyla kendimizi özel hissettik. Bundan sonraki süreçte burayı ziyaret etmek için bize bir amaç doğdu.”

Fidan dikiminin ardından etkinliğe katılanlara ikramda bulunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!