Bir sivrisinek komaya soktu

Bir sivrisinek komaya soktu

Kahramanmaraş’tan Nijerya’ya çalışmak için giden 36 yaşındaki inşaat işçisi Mustafa Tanır, 2 ay önce ısırıldığı sivrisinek tarafından komaya girdi. KSÜ Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde ölümle savaşan Tanır’ın durumunun kritik olduğu öğrenildi.

27 Temmuz 2018 - 02:02

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde ikamet eden 36 yaşındaki İnşaat işçisi Mustafa Tanır 11 Mayıs 2018 tarihinde bir yakının aracılığıyla iş bulduğu Nijerya’ya gitti. Nijerya’ya iner inmez bir sivrisinek tarafından ısırılan Tanır aynı gün Nijerya Hastanesine kaldırılarak 3 gün tedavi edildi.  İyileştiğini düşünen Tanır inşaat işinde çalışmaya başladı. 2 ay boyunca sağlık sorunu yaşamayan Tanır, Nijerya’daki iş durunca Türkiye’ye döndü. Bir hafta önce Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki evine gelen evli ve üç çocuk babası Mustafa Tanır eve geldikten iki gün sonra yüksek ateş, terleme ve titreme şikâyetiyle Pazarcık Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Acil servisteki doktorların sıtma teşhisi konmasıyla Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edilen Tanır burada 3 gün tedavi gördü. Tedaviye cevap vermekte zorlanan Tanır’ın durumu ağırlaşınca KSÜ Tıp Fakültesi hastanesine nakil edildi. İki gündür KSÜ Tıp Fakültesi hastanesinde yaşam mücadelesi veren Mustafa Tanır’ın durumunun hala kritik olduğu ve dün öğleden sonra ise kanın değişeceği öğrenildi.

Bir sivrisinek ısırığının eşini ne hale getirdiğine hala inanmak istemeyen Mustafa Tanır’ın eşi Hülya Tanır ise şöyle konuştu; “Nijerya’ya gittiği gün bir sivrisinek tarafından ısırılan eşim iki ay sonra yaşam mücadelesi veriyor. Bir sivrisineğin bir insanın hayatını ne hale düşürdüğüne inanmak istemiyorum ama gerçek bu. Doktorlara gittiğimizde bir sivrisineğin insan vücuduna bıraktığı larvaların iki ay sonra ortaya çıkabileceğini söylemeleri bizi şoke etti. Yaklaşık 1 haftadır hastanelerdeyiz ve eşimin tedavisiyle uğraşıyoruz. Son olarak getirdiğimiz Tıp Fakültesi hastanesinde eşim yoğun bakımda yatıyor. Şuana kadar eşime 8 ünite kan verildi ve kanının değişmesi gerekiyormuş. Doktorlar bugün (Dün) öğleden sonra eşimin kanını değiştirecekler. Şuan eşimin durumu çok kritik, bir an önce iyileşmesini bekliyoruz.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin İmzaları Atıldı
Kahramanmaraş Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin İmzaları Atıldı
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi