Bir zamanlar güvenilirdi, şimdi çok korkutucu

Bir zamanlar güvenilirdi, şimdi çok korkutucu

Kahramanmaraş’ta 2011 yılına kadar vatandaşlara şifa dağıtan Yenişehir eski devlet hastanesi ile SGK binası artık vatandaşların korkulu rüyası oldu. Yaklaşık 5 yıldır nöbet bekleyen atıl durumdaki binalar başıboş insanların mekânı haline geldi.

15 Aralık 2016 - 07:55

Bir zamanlar vatandaşların şifa aramak için geldiği bu binaların önünden geçmeye şimdilerde kimse cesaret edemiyor. Özellikle gece geç saatlerde alkol ve madde bağımlıların uğrak yeri haline gelen ve metruk binaya dönüşen yapıların ne zaman ekonomiye kazandırılacağı ise merak konusu oluşturuyor.

Kahramanmaraş’ın göbeğinde Trabzon Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eski binası ile hemen yanındaki Yenişehir Devlet Hastanesi binası bir zamanlar çok güvenilen binalardı. Boşaltılmasından bu yana geçen 5 yıl süre boyunca kullanım amacı farklılaştı. Özellikle Yenişehir eski devlet hastanesi, şimdilerde alkol ve madde bağımlılarına hastalık dağıtan bir bina haline geldi.

Camları kırılan ve giriş kapısı tahrip edilmiş durumda bulunan Yenişehir Devlet Hastanesi binasının duvarlarına da ilan-ı aşk içeren yazılar yazılıyor. Şehrin tam göbeğinde bulunan binalar hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de vatandaşlarca ürkütücü bulunuyor.

Kahramanmaraş’ın en işlek caddesi Trabzon Bulvarı üzerinde yer alan ve değeri milyonlarca lirayı bulan eski Yeni Şehir Devlet Hastanesi ve SGK eski İl Binası kaderine terk edilmişliğin en büyük örneğini sergiliyor. Başbakanlık Özelleştirme İdaresine bağlı olan bu iki bina için 5 yıl boyunca hiçbir işlem yapılmaması vatandaşların tepkisini çekiyor. Vatandaşların gece geç saatlerde önünden geçmeye çekindiği bu yapıların akıbetinin ne olacağı ise henüz bilinmiyor. (KENAN ONARAN)

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın