Bireysel sulama sistemleri kontrolleri devam ediyor

Bireysel sulama sistemleri kontrolleri devam ediyor

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasının sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sisteminin alımına %50 hibe desteği verilmişti.

31 Temmuz 2020 - 02:31

Basınçlı sulama sistemleri, suyun etkin ve tasarruflu olarak kullanılabildiği sistemlerdir. Basınçlı sulama sistemleri, ilk yatırım imkanları pahalı olmakla birlikte, sudan, enerjiden ve işçilikten tasarruf sağlar. Sulamanın yanında, gübreleme ve ilaçlama kolaylığı sağlar. Ayrıca bilinçsiz sulamadan kaynaklanan drenaj problemlerinin oluşmasına engel olur. Suyun ve gübrenin kontrollü verilmesi hem verim artışını hem de doğal kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlar. Özellikle su kaynaklarımızın kıt olduğu ve sulanabilecek arazilerimize yetmediği düşünüldüğünde, modern sulama sistemleri mevcut su kaynaklarımızla daha fazla alanda sulu ziraat yapmak ve daha fazla ürün elde etmek için hayati önem taşımakta.

2018 ve 2019 yılı için Elbistan İlçesinde 108 projeye destek verildi. Bunlar; 38 adet tarla içi sulama sistemi, 43 adet tarla içi yağmurlama sistemi, 1 adet tarla içi micro yağmurlama sistemi, 23 adet güneş enerjili sulama sistemi ve 3 adet Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınmasıdır.

Elbistan Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri destekten faydalanan çiftçilerimizi arazilerde ziyaret ederek sulama sistemlerinin kullanım durumlarını yerinde tespit etmişlerdir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...