Birteks’den doğuya istihdam seferberliği

Birteks’den doğuya istihdam seferberliği

Özellikle askeri alanda üretimini yaptığı dayanıklı konfeksiyon malzemeleriyle tanınan Birteks, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Siirt’e yapacağı 25 milyonluk yatırıma hazırlanıyor.

02 Mart 2017 - 15:44

Birteks Tekstil Firma Sahibi İlhan Birsen, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Siirt merkezde yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak konfeksiyon fabrikası için kolları sıvadıklarını söyledi. Konfeksiyon, hazır giyim, askeri kıyafet ve üniforma gibi tekstil sektöründe Birteks, 1990 yılından beri Kahramanmaraş merkezli yatırımın yüzde 75’lik kısmını doğu illerinde ve cezaevlerinde yürütüyordu.

2016 yılının Eylül ayında Başbakan Binali Yıldırım’ın Cazibe Merkezleri Programını açıklamasıyla harekete geçen firma, Siirt il merkezinde 15 bin metrekare arsa üzerine kurulu mevcut fabrikasını büyütmeye hazırlanıyor.

 Firmanın mevcut binasının tadilat, ekipman yenileme ve kapasite artırımı için talep ettiği 25 milyonluk desteğin ön kabul aşamasını geçtiğini kaydeden firma sahibi İlhan Birsen, “Projemizi, Kalkınma Bankası’na ilettik. Başbakanımızın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı kapsamında projemizin kabul edilmesi halinde bölgede 300 kişiye istihdam sağlayacağız. Projemizin tam onay almasıyla 3 ay gibi kısa bir sürede işletmemizi faaliyete geçireceğiz. Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği bir insan olarak, bir Kahramanmaraşlı olarak devletimizin destek programlarında yer almak bizi gururlandırıyor. Devletimiz, yanımızda olduğu sürece doğuda yer alan her ilde faaliyet göstermeye gayret edeceğiz.” Cazibe Merkezleri Programı’nın, aslında dev bir istihdam paketi olduğunu kaydeden şöyle konuştu: “Bu bir kalkınma paketi. Ben bunu Milli Seferberliğin bir  parçası olarak görüyorum. Devletimiz, buralarda yatırıma ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Biz de elimizden geldiği kadar gücümüz yettiği kadar bu ihtiyacı gidermeye çalışacağız.  Ben buradan Türk bayrağının dalgalandığı her yerde faaliyet göstereceğimi ve istihdama katkı sağlayacağımı söylemek istiyorum. Allah (cc) devletimize, milletimize zeval vermesin.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İstiklal Üniversitesi, Filistin İçin Ayakta
İstiklal Üniversitesi, Filistin İçin Ayakta
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği Belirtileri Artıyor
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği...