Biz neden yokuz?

Biz neden yokuz?

Kahramanmaraş’ta iki yıldır yapılan Altın Mücevher Gümüş ve Saat Fuarı, bugün kapılarını 3’üncü kez ziyaretçilerine açacak. Toplamda 60 firmanın katıldığı fuara; İstanbul’dan sonra sektörün kalbinin attığı ikinci adres olan Kahramanmaraş’tan ne yazık ki sadece 8 firma katılıyor.

12 Mayıs 2017 - 17:29

KATILIM HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR

Neredeyse durma noktasına gelen kuyum sektörü karşısında kuyumcu esnafının dört gözle beklediği 13. Ortadoğu Altın Mücevher Gümüş ve Saat Fuarı için bugün saat 14.00’da resmi açılış yapılacak. Sektöre büyük bir ivme kazandıracağı ümit edilen fuara ne yazık ki Kahramanmaraşlı firmalar sahip çıkmıyor. Birincisinde Kahramanmaraş’tan 27 firmanın katıldığı fuara, ikincisinde 24 firma yer aldı. Bugün açılışı yapılacak olan fuar için Maraş’tan sadece 8 firma katılıyor. Geriye kalan 52 firma ise İstanbul, Trabzon, Şanlıurfa ve İzmir yoğunlukta olmak üzere diğer şehirlerden gelenlerden oluşuyor.

YABANCILARIN İLGİSİ DAHA BÜYÜK

2017’nin en yeni kreasyonlarının sergileneceği fuarda yurtdışından katılımcı firma olmayacak; ama büyük ziyaretçi orduları, çoktan biletlerini aldı ve Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı. 12 Mayıs’ta başlayacak ve 3 gün boyunca açık kalacak fuara; Türkiye’nin her tarafından kuyumcular, gümüşçüler, saatçiler davet edildi. Yabancı firmaların daha çok rağbet gösterdiği fuara yerli firmaların ilgisiz kalması fuarın geleceğini de tehlikeye atıyor. Eğer ilgisizlik böyle devam ederse; fuar, sektörün dışında sadece otel işletmelerinin yüzünü güldürecek. Ve kazanan sadece yabancı katılımcılar olacak.

GEÇTİĞİMİZ FUARLARDAN DERS ALMALIYIZ

İstanbul’dan sonra kuyum sektörünün en büyük üretim merkezlerinden biri olan ve fuarın ev sahipliğini üstlenen Kahramanmaraş’ta ne yazık ki fuar kültürü tam anlamıyla oturmadı. Birincisi yapıldığında klima sisteminin çalışmaması nedeniyle ziyaretçiler, yazın bayıltıcı sıcağında zor zamanlar geçirdi. İkincisi düzenlendiğinde ise henüz stantların kurulum aşamasında yağan yağmur, katılımcıları büyük bir sıkıntıya sokmuştu. Bugün 3’üncüsü açılacak olan fuarda ise katılımcıları aç ve susuz bırakmamak elde değil. Ulusal ve uluslararası arenada on binlerce misafirin davet edildiği fuar alanında su ve yemek temini yapılabilecek hiçbir stant bulunmuyor.  (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x