Bizim milletimiz yanlış yapmaz

Bizim milletimiz yanlış yapmaz

Tümsiad’ın ‘sektör buluşmaları’ toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak; “Millet egemenliği üzerine hiçbir irade olmaz. Çünkü bizim milletimiz basiretlidir. Çünkü bizim milletimiz yanlış yapmaz. Azcık yanlış yaptığında kendisi düzeltir başkasına fırsat vermez.” Dedi.

02 Nisan 2017 - 16:41

İki gündür memleketi Kahramanmaraş’ta açılış ve referandum çalışmalarına katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Tüm Sanayici İşadamları Derneği’nin düzenlediği ‘sektör buluşmaları’  kahvaltısına katıldı. Burada işadamlarına seslenen Kaynak 16 Nisan’daki referandumda neden ‘evet’ oyu verilmesi gerektiğini anlattı.

Kaynak; "Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına tabanca dayayıp 'hayır' mitingi yapanlarla Kılıçdaroğlu aynı noktada olamaz. Recep Tayyip Erdoğan'a tabanca dayayarak 'hayır' mitingi yapanlarla, ülkemize İçişleri Bakanı olarak hizmet etmiş olan saygıdeğer Meral Akşener hanımefendi ve onu destekleyenler aynı çizgide olamaz. Herkesin yerini belli etmesi lazım" dedi.

Son günlerde muhalefetin ‘tek adamlık’ söylemine de karşılık veren Kaynak; “getirmeye çalıştığımız tek adamlığın zıddına güçlü bir meclis, meclis yasaları kendi yapacak ve yürütme organından ayrı olacak” dedi.

Tümsiad Genel Başkanı Yaşar Doğan ise Tümsiad olarak üretmeye devam edeceklerini, işadamlarının önünün bir an önce açılması için koalisyonlarla artık yapısı bozuk oluşumlardan kurtulmak için 16 Nisan sürecini iyi bir şekilde bitirmek istediklerini ve istikrarın devam etmesini istediklerini söyledi.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun da iş dünyasının atacağı her yeni ve büyük adımın yapacağı her yatırımın ekonomik büyüme ve siyasal güçlenme adına Türkiye’yi ileriye taşıyacağını kaydetti.

Tümsiad Kahramanmaraş  Şube Başkanı Adnan Toprak ise ticari etik ve güç birliği vurgusu yaptı. Her zaman devletinin ve hükümetinin yanında yer alan Tümsiad’ın 16 Nisan’da da istikrardan yana olduğunu belirtti.

 

NEDEN ‘EVET’ OYU VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ ANLATTI

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Tümsiad Kahramanmaraş Şubesi tarafından organize edilen ‘sektör buluşmaları’ toplantısına katıldı. toplantıda işadamlarına seslenen Kaynak 16 Nisandaki halk oylamasında neden ‘evet’ verilmesi gerektiğini detaylarıyla anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Restorandaki etkinliğin açılış konuşmasını Tüm Sanayici İşadamları Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak yaptı. Toprak, derneklerinin 6 kolundan biri olan İnşaat Sektörünün 250 firmadan oluştuğunu belirtti. İnşaat sektörüne kısa vadeli girip çıkanlardan yakınan Toprak; “inşaat sektörü istihdama da katkı yapıyor. fakat kısa süreli girip çıkanlar sektörü zora sokuyor. Şuan sektörde arsa fiyatlarının yüksekliği gibi sıkıntıları da var” dedi.

 

GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN KARARIMIZ ‘EVET’

Zor bir 2016 dönemi geçirdiklerini de dile getiren Toprak Tümsiad’ın her zaman devletin ve milletinin yanında yer aldığını söyledi. Her şeye rağmen 2023 hedefinden sapma yapmadıklarına da değinen Toprak şöyle konuştu; “Tuik’in açıkladığı 1970’li yıllarda dış ticaret hacmi 4,5 milyar dolar iken, 80’li yıllarda 37 milyar dolar, 2013’te ise 400 milyar dolardır. 2002 yılında dolar kuru 1,83 Tl iken 2013’te 2 lira yani 11 yılda sadece 17 kuruş artmış. Bu gösterge siyasi istikrarın sağlanması durumunda Türkiye ekonomisinin sıçrama yapacağını göstermektedir”

Toprak konuşmasının son bölümünde güçlü Türkiye, güçlü ekonomi için 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumda kararlarının ‘evet’ olduğunu açıkladı.

 

KARARIMIZI HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ

KMTSO Başkanı Serdar Zabun ise; “İş dünyası olarak çok iyi okumamız gereken bu global konjonktür içerisinde, bizler de Kahramanmaraş’ın iş ve siyaset temsilcileri olarak geleceğimizi konuşmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek stratejik kararlarımızı hep beraber hayata geçirmek durumundayız” dedi.

 

İSTİKRARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

Tümsiad Genel Başkanı Yaşar Doğan da 15 Temmuz sonrasında üretmeye devam eden TÜMSİAD’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlatmış olduğu istihdam seferberliği ile vermiş olduğu destekle üretmeye yine devam ettiğini belirtti. Referandumla ilgili de konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan; “Önümüzde bir referandum süreci var. Darbeyle, terörle ve bir takım ekonomik yaptırımlarla bükemediklerini, yıkamadıklarını son olarak da önümüzdeki bir takım terör odaklarıyla da beraber çalışmalarıyla da, başaramadıklarını hep beraber gördük. İnşallah önümüzdeki bu süreçte biz Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği olarak bu tarz programlarda üretmeye devam etmenin ve iş adamlarının önünün bir an önce açılması anlamında koalisyonların yapısı bozuk oluşumlardan artık kurtulmak anlamında 16 Nisan sürecini inşallah hayırlı bir şekilde de bitirmek istiyoruz. İstikrarın devam etmesini inşallah hayırlı bir şekilde devam ettirmek istiyoruz.” Dedi.

 

KARARINI İLK AÇIKLAYAN TÜMSİAD

16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili kararını ilk açıklayan işadamları derneğinin Tümsiad olduğunu belirten 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da 16 Nisan’ın iş adamları için başka bir anlamı olduğunu da söyledi. Ünal şöyle konuştu; “Çünkü iş dünyasının en önem verdiği konu değişim yönetimidir. Çünkü peygamber efendimizin buyurduğu gibi bir günü bir gününe denk olan ziyandadır. Yani mevcudu koruyan, değişimden yana olmayan, gelişen değişen dünya şartlarına uygun bir şekilde,  değişim yönetimi yapmayan işletmelerin, nasıl yok olduğunu en iyi iş dünyası bilir. Çünkü değişim bize Tehditleri ve fırsatlarıyla gelir. Eğer değişimi yönetebilir tehditleri fırsatlara çevirebilirseniz işte o zaman gelişirsiniz.

 

TÜRKİYE YILLARCA DEĞİŞİMDEN YANA UZAK DURDU  

Şimdi Türkiye yıllarca bir hükümet sistemi değişikliğinden uzak durdu. Hükümet sistemi değişikliğinden uzak durmasının temel sebebi şuydu; birilerinin ısrarlar mevcut durumu korumak için korku üretmesi birlerinin ısrarla mevcut durumu korumak için kaygı endişe üretmesi çünkü bir sistemin değişmesini istemeyenler kimlerdir? O sistemden faydalanan o sistemden istifade edenlerdir. Efendim siz hükümetsiniz siz niye bu sistem değişikliğini istiyorsunuz diyorlar bize. Bizde diyoruz ki; şuan da Türkiye siyasetin gücüyle yoluna devam ediyor. Oysa Türkiye’nin sistemin gücüyle yoluna devam etmesi gerekir. Sistemi değiştirmediğiniz zaman siyaset de güç kaybettiği zaman sistem feyz üretmeye başlıyor. O zaman sistemi değiştirelim dediğimizde bu seferde korku üretmeye başlıyorlar. Efendim tek adam gelecek, rejim değişecek, bir sürü şeyler üretiyorlar. Bizde diyoruz ki; ‘hayır tam tersine önümüzdeki on beş yıl dünyanın hızlı değişimlere gebe olduğu, on beş yıl biz ancak güçlü bir hükümet sistemi, iyi bir değişim yönetimi ve yerinde saymayan mevcut durumu korumaya çalışmayan, gelişen değişen dünyaya ayak uyduran, bir sistemle yolumuza devam ederiz’. Diyoruz. Bunu da en iyi iş dünyası anladığı için şuan da iş dünyası buna sahip çıkıyor. Ben sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum çünkü uzunca bir zamandan beri aslında her birimiz şunun farkındayız. Hayır’ın hiç bir şey vaat etmediğini ama Evet’ in Türkiye’yi güçlü, istikrarlı bir dönem ve gelecek vaat ettiğinin farkındayız.”

 

ÇOK ÖNEMLİ SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise sürecin başından beri neyi ne için yaptıklarını bilen ve yol arkadaşlığı yaptıkları sivil toplum örgütlerinden birinin Tümsiad olduğunu söyledi.

Çok önemli bir süreçten geçtiklerinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak 14 yıldır iktidarları döneminde önemli krizlerin yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin rejim krizinin olmadığını sistem krizinin olduğunu belirten Kaynak şöyle konuştu, “Bu rejimi bizim ecdadımız kurtuluş harbinden sonra kurdu ve o rejimin temel parametrelerini ortaya koydu. O temel parametreler demokrasi, laiklik, hukuk devleti ve sosyal devlet. Ak Partinin ve Ak Partiye mensup olan hiç kimsenin bu temel değerlerle asla bir problemi yok, olmaz da. Ancak sistem içinde bazı problemler var. Bu sistemin bu demokrasinin dayanağının bir tek şey olması gerekiyor. Milli egemenlik, milli hakimiyet. Ve bu devlet yetkisini kamu gücünü kullananlar birlikte almadıkları hiçbir yetkiyi kullanamamalılar. Hiç kimse iradesine dayanmadan başka hiçbir yerden aldığı güçle millete ait bir yetkiyi kullanmamaları gerektiğini düşünüyorum. Bunların çok çeşitli örneklerini yaşadık öyle bir sistem inşa edilmiş ki millete bu iş bırakılamaz. İşte 1961 anayasasını yapmışlar. Milletin desteğini, milletin iradesini almasına gerek yok. Birileri ben seni senatör yaptım diyecek ve millet adına milletin temsilcisi adına iş yapacak. Bunula da yetinmemişler milletin iktidarını darbeyle devirenlere onu yapanlara da tabi senatör yapmışlar.”

 

NEREDE BİR YOKLUK OLSA ORADAYIZ

Geçmişte yaşanan krizlerden de örnekler veren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak 14 yıldır Ak Partili kadroların ülkeyi yönettiğini ve sadece yönetmekle kalmayıp dünyanın neresinde insani kriz, açlık ve yokluk varsa orada da bulunduklarını belirtti.

 

MİLLETİN ÜZERİNDE BİR İRADE OLMAZ

İstikrarı garanti altına alacak bir düzeni hayata geçirmek için Anadolu’nun yollarına yeniden düştüklerini belirten Kaynak şöyle konuştu, “Millet egemenliği üzerinde millet iradesi üzerine hiç bir şey olmaz. Çünkü bizim milletimiz basiretlidir. Çünkü bizim milletimiz yanlış yapmaz. Azcık yanlış yaptığında kendisi düzeltir başkasına fırsat vermez. İşte 1999 da rahmetli Ecevit’i birinci parti yaptı. Hemen 3 sene sonra 2002 de yüzde 2’nin altına düşürdü. Millet kendi yanlışını kendi düzeltir. Kendisi telafi eder. Bizim milletin seçtiklerinin dışında ülkemizi kimse yönetmesin. Kimse yönetmeye kalkışmasın. Anayasanın temel esası budur.

 

TÜM MAZLUMLAR İÇİN ÇOK GÜÇLÜ OLMAMIZ LAZIM

Bakın bizler iyi kötü belli bir yaşa belli bir işe belli bir seviyeye geldik. Ama ülkenin en büyük zenginliği olacak şey gelecekteki o genç nüfusumuz. O genç nüfusun o bölgedeki etrafımız istikrarla risklerle dolu bu bölgedeki huzuru için, refahı için, geleceği için ve bize Rabbim’in lütfu. Sadece Türkiye’de yaşayan 80 milyon değil. Dünyadaki bütün mazlumlar için Müslüman her renkten her ırktan, her cinsten insan için. Türkiye’nin çok güçlü olması lazım.  Hükümetinde çok güçlü olması lazım meclisin de.. ve yargısının da tarafsız olması lazım.

 

18 YAŞINDAKİ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

2015 yılında verdikleri kanun teklifini savunan Kılıçdaroğlu 18 yaşını insanlara evlenme boşanma imkanı verdiğini, iş kurma imkanı verdiğini, doğru ile yanlışı birbirinden ayırma yaşı olduğunu Dolayısıyla da milletvekili olabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu şimdi 18 yaşındaki kişi doğruyu yanlışı ayıramaz noktasına geldi. Evet, biz 18 yaşındaki gençlerimize güveniyoruz. Bizim gencimiz şehit olur, gazi olur. Bayrağımızı, Vatanımızı, namusumuzu bekler milletvekili olamaz öyle mi? Çanakkale de bize zaferi getiren hey 15’li türküsüyle adını tarihe yazan o lise çağlarındaki yavrularımızdır.”

Konuşmaların ardından Tümsiad Genel Başkanı Yaşar Doğan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a üzerinde 16 Türk devletinin olduğu tablo hediye etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x