“Bizim teşkilatımızda metal yorgunluk yok”

“Bizim teşkilatımızda metal yorgunluk yok”

Tahi belirlenen 2’nci olağan kongresinde yeniden aday olacağını açıklayan AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, teşkilatta bir değişiklik olmayacağı sinyallerini vererek, “Bizim teşkilatımızda metal yorgunluk yok ve çevredekilerin de söylemleri bizi irdelemiyor” dedi.

12 Kasım 2017 - 03:24

AK Parti’de yaşanan kongre heyecanı Dulkadiroğlu ile ediyor. Şuana kadar çalışılmayacağı açıklanan ilçe başkan sayısı 7’ye çıkarken, AK Parti Genel Merkezi’nden, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanıyla ‘devam’ kararı çıktı. Mevcut Başkan Ömer Oruç Bilal Debgici ise düzenlediği basın toplantısında hem kongre tarihini verdi hem de yeniden aday olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Metal yorgunluğu aşma’ sloganı ile başlattığı kongre süreçleri kaldığı yerden devam ederken, Dulkadiroğlu 2’nci Olağan Kongresi’nin 25 Kasım’da yapılacağı bilgisini veren AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Debgici, düzenlediği basın toplantısı ile yeniden aday olacağını duyurdu. 


YÖNETİM KURULU’NDA DÜŞÜŞ

Dulkadiroğlu teşkilatı içerisinde metal yorgunluk bulunmadığının ısrarla altını çizen Debgici, teşkilatta herhangi bir değişiklik yapılmayacağının sinyallerini verdi.  Yeni dönemde asil 30 yedek 30 ve toplamda 60 olan yönetim kurulu üyesi sayısının, 25 asil, 13 yedek olmak üzere 38’e düşürüleceğini söyleyen Debgici, böylece kişilerin üzerlerine daha çok yük bineceğini söyledi.

‘RANT KAYGIMIZ YOK’
AK Parti teşkilatında bulunan her bir bireyin herhangi bir rant kaygısı olmadığını dile getiren Debgici, şöyle devam etti:  “Bizler AK Parti kimliği ile bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Bu bilinçle bu güne kadar geldik bundan sonrada böyle devam edeceğiz bu durum hem bizim, hem de AK Parti teşkilatları içerisinde böyle devam edecek.  Hiç kimse herhangi bir rant kaygısı ile buna benzer işlerle siyaset yapmıyor. Bütün çalışmalarda da cumhurbaşkanımızın söylediği gibi  “Allah rızası ve insanların gönlünde bir yer edinebilmek için” çalışıyoruz.”

 

HEYECAN KALDIĞI YERDEN DEVAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Metal yorgunluğu aşma’ sloganı ile başlatılan kongre süreçleri kaldığı yerden devam ederken, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısı ile Dulkadiroğlu 2’nci Olağan Kongresi’nin 25 Kasım’da yapılacağını duyurdu.  

TEŞKİLAT SAYISI AZALDI
Toplantı da düzenlenecek olan kongre sürecine ilişkin bilgilendirmeler de bulunan Başkan Debgici, teşkilatta yönetim kurulu sayısının düşürüleceğini belirtirken, yine Dulkadiroğlu teşkilatı içerisinde metal yorgunluğun bulunmadığının altını çizdi.  

 

‘KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA PARTİMİZDE GÖREVLİYİM’

Görev süresi boyunca AK parti içerisinde çeşitli görevlendirmelerde bulunduğunun ve verilen her görevi en iyi şekilde yürütmek için çaba gösterdiğini ifade eden Debgici, “AK Parti şuan kongre süreci içerisinde ve Türkiye’de ilçe kongreleri son hızla devam ediyor. İlimizde de kongre süreci başladı ve bazı ilçelerimiz kongrelerini tamamladı, bazıları da bir bayrak değişimine gidiyor inşallah bizde Dulkadiroğlu ilçemiz 2’nci olağan kongremizi 25 Kasım’da gerçekleştireceğiz.  
Şu anki süreçte tüm kongre çalışmalarımızı delegelerin seçilmesi resmi prosedür ve buna benzer tüm işlemlerimizi tamamladık. Kongremizi daha önce yapacaktık ancak AK Parti genel merkezinin aldığı bir kararla büyükşehirlerde kongreler ertelenmişti şimdi ise bu süreç yeniden başladı.
 Biz göreve Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması ile birlikte 17 Ağustos 2013 tarihinde atandık. 2 ilçemiz kuruldu ve kurucu ilçe başkanı olarak genel merkezimiz bizi görevlendirmişti bizdi bu görevlendirmeye layık bir şekilde ilçemizde yaklaşık 4 yıla aşkın bir süredir gayret gösteriyoruz. Bunu da başardığımız kanaatindeyim tüm teşkilatlarımızla birlikte ve tabi ki yerel yönetimlerde belediye başkanımız, meclis üyelerimiz ile birlikte Dulkadiroğlu ilçesinin almış olduğu başarılarda hepimiz bir nebzede olsa pay sahibi olmuşuzdur. Biz siyasete AK Parti kurulduğu günden bu yana teşkilatımızın çeşitli kademelerinde devam ediyoruz” diye konuştu.

60’DAN 38’E

Asil ve yedek olmak üzere 60 kişiden oluşan parti teşkilatının 38’e düşeceği bilgisini veren Debgici, “Önümüzde ki süreçte elbette bir takım değişiklikler olacak ve daha önce 30 asil kişi 30 yedek yönetim kurulu üyemizden oluşan teşkilatımız yeni düzenleme ile birlikte 25 asil yönetim kurulu üyesi 13 yedek yönetim kurulu üyemiz olacak. 60 kişilik yönetim kurulu sayısı yaklaşık 38 kişiye düşecek. Dolayısıyla sayının az olması kişilerin üzerine biraz daha fazla yük yükleyecek.  Cumhurbaşkanımızın söylediği metal yorgunluğun ise bizim teşkilatlarımızda olmadığını gayet iyi biliyoruz. Şehrimizde bunun farkındadır diye düşünüyoruz ve bir takım çevrelerin söylemleri yazımları bizi irdelemiyor. Dolayısıyla bizim halktan aldığımız enerji onların bize gösterdiği teveccüh ve bununda genel merkezimize yansımasıdır.  Elhamdülillah bizde bu görevlendirme ve teveccühe layık olmak için elimizden geleni arkadaşlarımızla birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘PARTİMİZDE HİÇ KİMSE RANT KAYGISI  İLE SİYASET YAPMIYOR’

Parti içerisinde ve Dulkadiroğlu teşkilatı içerisinde görev yapan hiçbir kimsede rant kaygısı olmadığının altını çizen Debgici, şu bilgileri aktardı: “Bilindiği üzere Dulkadiroğlu ilçemiz kurulduğu günden bu yana şu ana kadar 5 tane seçim atlattı ve tüm seçimlerde de kentte en yüksek oy oranı ile birinci oldu. Türkiye’de ise metropol ilçeler içerisinde her zaman ilk 4 içerisinde yer aldı. Bunu sağlayan başta halkımız olmak üzere Dulkadiroğlu’nda yaşayan seçmenlerimiz ve vatandaşlarımız olmak üzere bu işte emek sarf eden herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette bizler genel merkezimizin cumhurbaşkanımızın kendi ilçemizde temsilcisi olarak bu görevi yerine getiriyoruz. Bizler AK Parti kimliği ile bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Bu bilinçle bu güne kadar geldik bundan sonrada böyle devam edeceğiz bu durum hem bizim, hem de AK Parti teşkilatları içerisinde böyle devam edecek.  Hiç kimse herhangi bir rant kaygısı ile buna benzer işlerle siyaset yapmıyor. Bütün çalışmalarda da cumhurbaşkanımızın söylediği gibi  “Allah rızası ve insanların gönlünde bir yer edinebilmek için” çalışıyoruz.  bizimde liderimiz önderimiz bize yol gösteren milletin kurduğu bu partiyi bu günlere getiren cumhurbaşkanımız önderliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz ve bundan sonra da böyle olacak.  Eğer bu işte ekip içerisinde buna uymayan arkadaşlarımız olursa burada görev almazlar ve alamayacaklar. Zaten geçen sene bildiğiniz üzere 15 Temmuz gibi bir vahim olay yaşandı. Birkez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.  Demem o ki, bizim içimizde FETÖ damgası yemiş veya bu yapı ile ilintili hiç kimsenin bizim teşkilatımızda bulunmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.  AK Parti zaten bunu sürekli kendini yenileyerek gösteriyor. Sepette ki çürük yumurtaları temizlemezsek hepimiz zarar görürüz. AK Parti Türkiye’de siyaseti belli bir noktaya getirdi ve siyasetçiye bir kimlik kazandırdı. Halkına daha iyi yaşam standardı daha yüksek bir yaşam sunmak için elinden geleni 15 yıla aşkın bir süredir yapıyor. Önemli olan diğer siyasi oluşumlardan ziyade kendinizin düzgün ve doğru olmasıdır.  Bu güne kadar elhamdülillah ben ve arkadaşlarım doğru işler yapmaya gayret ettik. Doğru kişilerle doğru istişareler yaptığımız kanaatindeyim. Eğer bilmeden yaptığımız yanlışlar varsa da rabbim bunları hayra tebdil eylesin.  Bundan sonraki süreçte inşallah ilçemizi daha iyi bir noktaya getireceğiz.

SİYASİ SİNERJİ, SİYASİ CAZİBE

Dulkadiroğlu belediyemiz ilçeyi yeni bir cazibe merkezi haline getireceğini söylemişti bizde siyasi cazibe merkezleri oluşturmaya çalışıyoruz. AK Parti il binası ve ilçe binaları arasında sürekli bir sinerji ve siyasi aktivite ile çalışmasını sağlayacağız.   Ülkemizin etrafındaki durumda belli Suriye, Lübnan, Irak gibi en yakın bölgemizde olup bitenleri birlikte görüyoruz. Ülkemizde ki  terör faaliyetlerini görüyoruz ve milli ve yerli unsurların öne çıkması ile birlikte bunlarda azaldı.  80 milyonluk Türkiye’de toplumun her ferdi bu olan hadiselerin bir an önce sonlanmasını istiyor. Tabi terör faaliyetleri sadece silahla değil ekonomik anlamda da oluyor.  Hep bir koldan bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar eğer güçlü bir iktidar olmasaydı 2002 öncesi Türkiye’de ki gibi yönetimler olsaydı bu sonuçları düşünmek bile istemiyorum. Bundan sonraki süreçte de ülkemizi daha ileriye götürmek için teşkilatlar olarak en küçük ferdimizden er büyüğüne kadar bizler bu ülkeyi idare eden genel merkezimiz ve genel başkanımıza sonsuz desteği vermek üzere hazır bulunuyoruz.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde de hedefimiz yüzde 50+1 olacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekinözü MHP’de istifa depremi
Ekinözü MHP’de istifa depremi
“Azerbaycan Mahallesi 2025 Şubat’ta Tamamlanıyor”
“Azerbaycan Mahallesi 2025 Şubat’ta Tamamlanıyor”