Böke: 14 Mayıs hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından çok...

Böke: 14 Mayıs hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli bir tarih!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Av. Dr. Veli Böke, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ilişkin konuştu. Seçimlerin önemine vurgu yapan Böke, 14 Mayıs’ın hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli bir tarih olduğunu söyledi.

29 Mart 2023 - 03:17

Böke, 28. Dönem Milletvekilli Aday Adayları Teşkilat Temayül Yoklaması’nda siyasete ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Afette çok fazla insanımızın hayatını kaybettiğini aktaran Böke, hayatta kalanlar için yaşamın devam ettiğini ve bir an önce şehrin ayağa kalkması gerektiğini belirten Böke, “Bilindiği üzere bu tür organizasyonlar her zaman şölen havasında gerçekleşiyordu. Yaşanan afet sadece şehirlerimizi yıkmadı hepimizi yıktı. Bu süreçte oy kullanacak, aday adaylığını açıklayacak kardeşlerimiz yaşamlarını kaybetti. Fakat diğer taraftan da hayat, hayatta kalan sevdiklerimiz için devam ediyor, bunu da unutmamak gerek. 14 Mayıs hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli bir tarih. 6 Şubat depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ımız en büyük hasarı alan illerden birisidir. Şehrimizin bir an önce ayağa kalkması gerekiyor, yeniden imarı ve inşası gerekiyor” dedi.

“14 MAYIS’TA KAHRAMANMARAŞ’IN KENDİNİ KURAN ŞEHİR OLMA DÖNEMİNİ BAŞLATACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ın 12 Şubat 1920’de kendini kurtaran şehir olduğunu ve 14 Mayıs 2023’te de kendini kuran şehir olma dönemini başlatacaklarını ifade eden Böke, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda Avukat Mehmet Ali Kısakürek’in âlemi İslam’a yazdığı bir beyanname ile başlayan mücadelede Maraş kendini kurtaran şehir oldu. İnşallah 14 Mayıs günü de Kahramanmaraş’ın kendini kuran şehir olma dönemini başlatacağız. Baktığınız zaman büyük bir yıkımın gerçekleştiği Kahramanmaraş’ta diğer illere göre, yıkımın boyutuna göre bu kadar kısa sürede ciddi bir şekilde toparlanma yaşadığımızı görürsünüz. Yerel Yönetimler olarak tüm belediyeleri deprem bölgelerine görevlendirdik. Her bir ilçemize güçlü belediyelerimizi görevlendirerek kardeş belediye yaptık. Örneğin Kahramanmaraş merkezde Kayseri Büyükşehir Belediyemizi görevlendirdik. Elbistan’a Trabzon ve Samsun Belediyemizi, Pazarcık’a Kırıkkale belediyemizi görevlendirdik. Diğer ilçelerimizde diğer belediyelerimiz var. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz gün geldi ve gerekli müjdeleri verdi. Kalıcı konutların temeli atıldı.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...