Borçlu vatandaş için büyük imkan

Borçlu vatandaş için büyük imkan

SGK Kahramanmaraş İl Müdürlüğüne atanan Hüseyin Karagöz basınla tanışma toplantısında, yapılandırma kapsamına giren borçlarla ilgili bilgi verdi. Karagöz borçlu olan vatandaşlara bunun büyük bir fırsat olduğunu ve başvuru için son tarihin beklenmemesi gerektiğini belirtti.

16 Kasım 2016 - 07:27

Sosyal Güvenlik Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürü olarak geçtiğimiz hafta atanan Hüseyin Karagöz basınla tanışma toplantısı yaparak gündemdeki çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Basın mensuplarının da sorularını cevaplayan Karagöz 3 Ağustos tarihinde çıkartılan bazı alacakların yapılandırılmasıyla ilgili kanunun borçlu vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Bu fırsattan borçlu vatandaşların mutlaka yararlanması gerektiğine de değinen Karagöz sistemdeki yoğunlukları da düşünerek vatandaşların müracaat için son günü beklememesi gerektiğini dile getirdi.

25 Kasım 2016 tarihine kadar yapılandırmaların devam edeceğini de dile getiren Karagöz, şuana kadar Kahramanmaraş SGK İl Müdürlüğüne pirim ve idari ceza borcunun yaklaşık 217 milyon TL olduğunu ve bunun yaklaşık 97 milyon TL’sinin yapılandırıldığını söyledi.

Karagöz yapılandırmaya giren borçları ise şu şekilde sıraladı;

1-     5510 sayılı kanunun 4’üncü maddesinin 1’inci fıkrasında (a), (b) ve (c) bentlerindeki sigortalılık statülerinden kaynaklanan sigorta primi, emekli keseneği ve kurum karşılığı. Ek karşılık primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi

2-     İsteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi

3-     Damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitme katkı payı

4-     Genel Sağlık Sigortası primi

5-     30/06/2016 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlerden çıkan eksik işçilik sigorta primi

6-     İdari para cezaları

7-     Ek-5 primi

8-     2925 sayılı tarım sigortası primi

İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında da bilgi veren Karagöz özellikle kaçak işçi çalıştıran ve eksik gün belirten, maaşı yüksek olup eksik prim belirten işyerleriyle ilgili de denetimlerin yoğun şekilde sürdüğünü söyledi.  Görev yaptığı yerlerdeki sorunlarla ilgili de bir örnek veren Karagöz, “bir firmada bekçilik yapan bir kardeşimiz geliyor, emekli dilekçesi veriyor. durumunu kontrol ettiğimizde gün sayısı hiç olmuyor, ya da çok az oluyor. Düşünün 25 yıl bekçilik yapmış ve emekli olmak için dilekçe vermiş hiç günü yok. Biz sıkı  denetimlerle bunun önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.

1988 yılında SSK İstanbul İl müdürlüğünde memur olarak göreve başlayan Karagöz kurumun çeşitli kademelerinde görev yaptı. Son olarak Yozgaz ardından Ankara’da SGK il Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bağımsız Çalışanlar Emeklilik Daire Başkanlığı görevini yürütürken Kahramanmaraş’a SGK il Müdürü olarak atandı.

Çankırı 1967 doğumlu olan Karagöz evli ve iki  çocuk babası

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın