Boz: "Çalışma izin belgesi olamayan spor salonlarının...

Boz: "Çalışma izin belgesi olamayan spor salonlarının tespiti yapılacak"

Kahramanmaraş’ta spor alanında gerçekleştirdiği ve sayısız başarılar elde eden spor eğitmeni Müjgan Paçacı, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’u makamında ziyaret etti.

15 Ağustos 2020 - 16:31 - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 - 16:38

Paçacı ve Spor İl Müdürü Boz, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren özel spor salonları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kahramanmaraş’ta son yıllarda sayıları artan, sporcu sağlığını hiçe sayarak faaliyet gösteren ve çalışma izin belgesi olmayan özel spor salonlarının denetimlerinin yapılacağını söyledi.

IMG 3974

Sağlıklı yaşam için farkındalığın ve bilincin artmasıyla birçok sportif aktivitenin yükselişe geçtiği günümüz çağında Kahramanmaraş’ta da özel spor salonları da büyük rağbet görmeye başladı. Bunu fırsat bilerek kaçak bir şekilde spor salonu açan ve sporcu sağlığını hiçe sayarak vatandaşlara hizmet veren bu spor salonlarının bilindiği üzere çalışma izin belgesi bulunmuyor.

IMG 3976

Bu konuda açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, “Kahramanmaraş’taki özel spor tesisleri ile ilgili denetimlerimizi Sayın Vali Yardımcımız yazılı imzası ile tüm kaymakamlıklarımıza gönderdik. Dolayısı ile merkezde ve merkezi ilçelerimizde kuracağımız denetim mekanizmalarla bu spor tesisleri denetlenecek. Burda bizden çalışma izin belgesi olanlar hizmet süreci ile ilgili denetlenecekler.

IMG 3978

Çalışma izni belgesi olmadan faaliyet gösteren spor salonları ise, ilgili yeterlilik belgelerini alarak bizden çalışma izin belgesi alması noktasında uyarılacak, gerekli çalışmaları başlatmaları sağlanacak. Aksi takdirde biz mülki idare olarak bunların kapatılacağını onlara bildireceğiz. Tabi ilimizde ne kadar özel spor tesisleri var bunların sayısı henüz bide yok. Mevcutta olanlar, bizden izin belgesi olanları biliyoruz ve bunların denetimlerini ildeki çalışma arkadaşlarımız yapıyor. Bunun dışında bizden çalışma izni almadan faaliyet gösterenleri ilçe müdürlüklerimiz tarafından tespitini yapacağız” dedi.

IMG 3979

“MÜDÜRLÜĞÜMÜZDEN GEREKLİ BELGELERİ ALSINLAR”

Kahramanmaraş halkının sporu sevdiğini dile getiren Boz, şöyle konuştu: “Malüm pandemi sürecindeyiz ve bu süreç içerisinde de iki farklı risk var. Hem çalışma izni yoksa, kaçak çalışıyor demektir. Orada yaşanacak olumsuz bir durumun da hesabını hiçbirimiz veremeyiz. İkincisi bakanlığımızın ve ilgili federasyonların pandemi sürecinde yapacakları faaliyetler konusunda kriterler belirlendi.  İlgili arkadaşlar bunları yapıyorsa ve faaliyetlere başladılarsa bu faaliyetleri bizden çalışma izin belgesi olarak ve pandemi kurallarına riayet ederek yürütmek zorundalar.


Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un talimatları doğrultusunda ilimiz genelinde bulunan özel spor tesislerinin haftada bir kez olmak kaydıyla mutlaka denetlenmesi gerekiyor. İnsanlarımız spora düşkün ve spor yapmak istiyorlar. Spor yaparken de sağlıklı bir şekilde sporlarını yapsınlar. Şunu da belirtmek isterim ki özel spor tesisleri noktasında faaliyet yapmak isteyen, spor salonu açmak isteyen veya açmış ve bizden belgesi olmayan işletmecilere de biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Bunların yasal yollarla, çalışma izin belgesi olarak faaliyetlerini yürütme noktasında ilgili federasyonlar bazında biz kendilerine gereken desteği veririz. Yeter ki bize gelerek gerekli belgeleri alsınlar, sağlıklı bir şekilde spor yaptırsınlar.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü