Bu davaya sahip çıkalım

Bu davaya sahip çıkalım

Kahramanmaraş’ta yaşananları tersten okuyan sözde tarihçilere tokat gibi cevap Pazar günü gerçekleştirilecek kınama ve şehitleri anma etkinliğinde verilecek. Kentteki 100 sivil toplu örgütü Süleymanlı’da asılsız ermeni iddialarını kınayarak şehitleri anacak.

19 Nisan 2016 - 09:09

24 Nisan Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta bir araya gelen 100 sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcileri Onikişubat’a bağlı Süleymanlı Mahallesinde asılsız ermeni iddialarını kınayacak ve olaylarda şehit düşen kahramanlarını bir kez daha yad edecek.

İkincisi bu yıl düzenlenen etkinlikle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Kolutek, geçen yıl olumsuz hava muhalefeti nedeniyle Atatürk meydanında düzenledikleri etkinliği Süleymanlı’ya aldıklarını söyledi.

 

BİN YILDIR HİÇ BİR SORUN YOKTU

Yaklaşık bin yıldır Osmanlı’nın bünyesinde hiçbir etnik ve dini köken ayrımı yapılmadan yaşanıldığına vurgu yapan Tertip Komitesi Başkanı Kolutek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Fakat 19. Yüzyılın sonlarına doğru emperyalist güçlerin kışkırtmaları ile Anadolu’nun diğer yerlerinde olduğu gibi Zeytin bölgesinde de Ermeni eşkıyaları Osmanlıya karşı en büyük isyanı başlatmışlardır. Ermeniler emperyalist güçlerin kışkırtmalarıyla 2 Ekim ile 24 Kasım 1895 tarihleri arasında Andırın, Geben, Bertiz, Kertmen, Çukurhisar, Zeytun bölgelerinde 26 bin Müslümanı acımasızca katletmişlerdir.” Dedi.

 

TEHCİR SOYKIRIM DEĞİLDİR

Bu acımasızca saldırıların ardından Osmanlı Devletinin tedbir almak için tehcir hadisesinde bulunduğunu belirten Tertip Komitesi Başkanı Kolutek 1918 yılında da yine 5 bin Ermeni çetelerinin aynı bölgede aynı katliamları yaptıklarını dile getirdi. Kolutek bunun üzerine Osmanlı’nın tehciri gerçekleştirmek zorunda kaldığına dikkat çekerek bu hadisenin bazı çevrelerce soykırım olarak lanse edilmeye çalışıldığını belirtti. Tehcir ise Osmanlı devletinin kendi nefsi müdafaası olduğunu vurgulayan Kolutek Pazar günü gerçekleştirilecek etkinliğe tüm halkı davet etti.

 

BU MESELEYE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

Etkinlikle ilgili bir açıklama da tertip komitesi üyesi Murat Çakıroğlu’ndan geldi. Yapacakları programın ecdada saygı ve hürmetlerinin bir gereği olduğunun altını çizen Çakıroğlu; “Ermeni Soykırım iddialarıyla Devlet ve Millet olarak mücadele etmek zorundayız. Çünkü Uluslararası alanda alt yapısı hazırlanılmaya çalışılan bu mesele insani, vicdani ve tarihi gerçekler temelinde değil emperyalist odakların kendi çıkarları temelinde yürüttüğü ve maksadı vacip övmek olmak siyasileştirilmiş bir meseledir.  Yoksa tarafsız tüm tarihçiler arşivlere indiğinde Ermeni Soykırım iddialarının koskoca bir yalan olduğunu apaçık görmüşler açık yürekliliklerde bunu ifade etmişlerdir. Hatta Amerikalı tarihçi JustinMccarthy aynen şöyle ifade etmektedir. ‘’Birinci Dünya savaşından sonra İstanbul işgal altındayken Osmanlılarını tüm bilgi belge ve arşivlerini elleri altında tutan İngilizler ve Fransızlar çok çabalamalarına rağmen Osmanlıların Ermenileri planlı olarak katlettiğine dair tek bir bilgi belge yada yazışma bulamamıştır’’. Demektedir. Yani bu mesele soykırım falan bunlar siyasileştirilmiş saçma sapan meselelerdir Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bilimsel Ahlak sahibi tarafsız tarihçilere bu meseleyi bırakalım. Biz arşivlerimizi açıyoruz sizde açın teklifine Ermeni Diasporasının ve işbirlikçilerinin yanaşmamasının temel nedenine tarihsel gerçeklerden uzak olduklarının farkında oluşlarıdır. Biz Millet ve Devlet olarak mutlaka bu meselenin üzerine düşmeliyiz.” Dedi.

Tertip Komitesi Ahmet Kolutek ve Murat Çakıroğlu’nun yanı sıra Vahit Bağcı, Yusuf Bülbül, Muharrem Erantepli, Süleyman Erayman ve Cuma Karalar’dan oluşuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...