Bu Proje Alkışlanır!

Bu Proje Alkışlanır!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden alkışlanacak bir çalışma.

04 Şubat 2015 - 08:43

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kurtuluş mücadelesi döneminde büyük fedakarlık gösteren kahramanların ve ilde yetişmiş edebiyatçıların evlerini müze haline getireceklerini açıkladı.

Milli mücadele döneminde gösterdikleri büyük kahramanlıkla hem Kahramanmaraş’ın hem de Türkiye’nin tarihine damga vuran Arslan Bey, Sütçü İmam ve Rafet Hoca gibi büyük isimlerin yaşadıkları evleri restore ederek müze haline getirmek istediklerini kaydeden Erkoç, aynı zamanda usta edebiyatçıların yaşadıkları yerleri de bu kapsama almak istediklerin söyledi.

Edebiyatın Başkenti olan Kahramanmaraş’ın bu ismine layık etkinlikler yapmaya devam ettiklerini aktaran Başkan Erkoç, çalışmaların sadece bunlarla sınırlı kalmadığını belirterek konu hakkında şunları konuştu: “Kahramanmaraş tarihi zenginlikleri yönünden çok zengin bir şehir, edebiyatın, şiirin başkenti dedik bunun altını doldurmak için de sempozyumlar düzenliyoruz, toplantılar yapıyoruz. İnşallah bu eski tarihi Maraş’ı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz, sayın bakanımızla dün onları da konuştuk. Kıbrıs Meydanı kapalı çarşı cephesini, demirciler çarşısını restore edeceğiz. Ekmekçi ve kurtuluş mahallelerinde yoğun şekilde restorasyon işlemlerimiz devam edecek. Yaşayan Kahramanmaraş’ın medahar-ı iftiharı büyük şair edebiyat adamı Nuri Pakdil ağabeyin evini kamulaştırıp müze haline getirme gayretimiz var. Kahramanmaraş’ı şiir ve edebiyat alanında temsil eden şahsiyetlerin yaşamış oldukları, yaşadıkları yerleri inşallah müze haline, insanların gezebileceği yer haline getireceğiz.”

Aynı zamanda Kurtuluş savaşının ilk direnişini başlatan ve arkasından ilk kurtuluş destanını yazan kahramanlar diyarının seçkinleri için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Erkoç: “Tarihi şahsiyetlerin yaşadığı konakları satın alıyoruz, Sütçü İmam’ın evini müze yapma gayretimiz var, inşallah mezarını da türbe yapacağız. İstiklal savaşı kahramanlarımızın da, gurur duyduğumuz kurtuluş savaşının meşalesini ateşleyen insanlar, başta Sütçü İmam olmak üzere Arslan Beyin, Rafet hocaların birçok mümtaz şahsiyetin yaşadığı mekanı biz tüm halkımızın hizmetine açacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız da çok yoğun bir şekilde devam ediyor.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KSÜ’nün Yeni Rektörü Tokatlı Prof. Dr. Mahmut Ak Oldu
KSÜ’nün Yeni Rektörü Tokatlı Prof. Dr. Mahmut Ak Oldu
İnternetin Olmadığı Ortamdan Yükselen Yemek Sipariş Sitesi
İnternetin Olmadığı Ortamdan Yükselen Yemek Sipariş Sitesi