Bu proje ‘hizmet’ değil ‘hezimet’ olarak nitelendirilebilir!

Bu proje ‘hizmet’ değil ‘hezimet’ olarak nitelendirilebilir!

Gazeteci Mehmet Serhat Topalca, Yeni Valilik Binasını Kültür Park’ın yerine yapılmasını “Böyle hatalı proje ve sakat doğan planlar ‘hizmet’ olarak değil ancak ‘hezimet’ olarak nitelendirilebilir!” diyerek projenin yanlış olduğunu dile getirdi.

22 Şubat 2022 - 17:45

Topalca, “Vali ve Başkan İlla Felaket mi Olması Gerekiyor!” adlı makaleyi kaleme aldı.

“Kahramanmaraş Valilik binasının, Kültür Park olarak bilinen bölgeye inşa edileceğini öğrendikten sonra bölgenin özelliklerinden dolayı riskli olduğunu anlatmış bunu da yaşadığımız son sel felaketiyle birlikte herkesin dikkatine sunmuştum.

Ancak aradan geçen zamana rağmen gördüğüm kadarıyla proje aynı şekilde devam ediyor, yani Valilik binası zemini, güzergâhı, konumu hiç sağlam olmayan bölgeye yapılacak.

Bu şu demektir, biz hiçbir şeyi umursamıyoruz, aklımıza koyduğumuzu aynı kararlılık ve azimle yapıyoruz. Velev ki yaptığımız yanlış olsun, doğru olmasın!

Lütfen herkes şimdi bölgeyi kafasında hayal etsin, Ahır Dağı’nı düşünün, şehrin bulunduğu noktayı düşünün, sonra Aslanbey Mesire alanından, sonra İmam Hatip Lisesi-Mağralı’dan,  Şekerdere’den, Kanlıdere’den, Uzunoluk’tan hayal ederek bunların hepsini getirin son nokta Kültür Park’ta birleştirin. Yani hayalinizde canlandırdığınız derelerin hepsinin birleştiği bölge Kültür Park.

Peki, ne var bunda derseniz; birkaç yıl önce Kahramanmaraş’ta yaşanılan sel felaketini ve daha birkaç ay önce ülkemizde yaşanan o korkunç afetleri hatırlayın.

Şiddetli bir yağışın ardından saydığımız yerlerden gelen sel suları son olarak bütün gücüyle Kültür Park’ın üzerine akacak. Ülkemizdeki afette gördüğümüz kadarıyla sel, önüne çıkan her şeyi ama her şeyi alıp götürüyordu. Arabalar, eşyalar, yıkılan evler suyun önünde bir çöp gibi savrulup duruyordu.

Allah korusun benzer bir afet Kahramanmaraş’ta meydana geldiğinde aynı manzara burada olmayacak mı?”

MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x