Burası emniyetin kalbi

Burası emniyetin kalbi

Aylık ortalama 40 bin ihbarın geldiği Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaş ihbarından polisin olaya intikaline kadar tüm işleyişi takip ediyor. Ortalama 30 saniye ile 1 dakika arasında ekiplere vatandaşın ihbarını aktaran 155 hattı, dönüşümlü olarak 3 vardiya çalışıyor. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü, çağın teknolojisini kullanarak vatandaşa hizmet veriyor.

09 Eylül 2017 - 23:53

155 polis imdat hattına bir olayı ihbar eden vatandaşın ihbarı 30 saniye ila 1 dakika içerisinde mobil ekiplere bildiriliyor. Ekiplerin ihbarı olay yerine gitmesi ise 1 ila 5 dakika arasında değişiyor. 1 şube Müdürü toplamda 30 personelin görev yaptığı şubede ortalama 41 bin 595 ihbar alınıyor. Bu ihbarların 20 bini asıllı 5 bin 62’si asılsız, 16 bin 168’i bilgi amaçlı ve 5 bin 365 ise gereksiz çağrılar oluşturuyor. Bu asıllı ihbarların hepsi ise bir olayı oluşturmuyor. Asıllı ihbarların içerisinde ise bilgi amaçlı ihbarlarda bulunuyor.

20 noktada 70 kamera ile takip edilen MOBESSE ise suçu önlemek için Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğünün göz bebeği pozisyonunda. 7 gün 24 saat açık olan kameralar, bir olay olduğunda veya olmadan önce mutlaka ekiplere yardımcı oluyor. Yeni yapılan yatırımlar ile nokta ve kamera sayısının ise çoğalacağı bildirildi.

 

HER ŞEKİLDE ULAŞMAK MÜMKÜN

Eskiden sadece telefonla ulaşılan 155 polis imdat hattı, teknoloji sayesinde mesaj atarak, mail atarak ulaşmak imkanı mümkün. Yazılan mesaja veya mail ihbarı da aynı telefonla arama gibi değerlendiriliyor.

 

HER GÜN YENİ BİR GÜNAYDIN ANONSU

Ekiplerin motivesini arttırmak için her gün sabah 08:00’da alınan “Günaydın anonsu ise Emniyet Müdürü Doğan İnci geldikten sonra değişti. Her gün yeni bir trafik terimi ile alınan “Günaydın” anonsunda farkındalık oluşturuluyor. Emniyet Müdürü yetkisinde görev yapan telsiz operatörleri, vatandaşın mağdur olmaması için tüm hassasiyeti gösteriyor.

 

40 ADET ÇAĞRI KANALI VAR

Konu hakkında bir açılma yapan Muhabere Elektronik Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Uğur Mersinli: “Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünde 40 tane 155 hattımız mevcut olup, bu hatlara vatandaşlarımızı cep telefonu ve sabit hatlardan ulaşabilme imkanları vardır. Bu çağrıları 155 çağrı operatörlerimiz aldığı zaman telsiz kanalına aktarırlar, arkadaşlar ilgili birimlere anons etmek suretiyle ekipleri yönlendirirler. Trafik olaylarından örnek vermek gerekir ise trafik ekiplerine, asayiş olayları olduğu zaman ise asayiş ekiplerine bildirirler. Diğer özel konuları Terörün ve Kaçakçılık Şubenin ilgilendiren olayları ise ilgili birimlere iletmek suretiyle sevk edilir. İhbar alındıktan sonra kanaldan ekiplere anons edilmesi 30 saniyeyi geçmez” dedi.

 

EKİPLER 5-6 DAKİKADA OLAYA GİDER

Kahramanmaraş’ta ekiplerin bir olaya gitmesi 5-6 dakika sürdüğünü belirten Mersinli şöyle konuştu: “Ekiplerin Kahramanmaraş’ta bir olaya intikali ise 5-6 dakikayı bulur. Mayıs-Haziran-Temmuz ayları en yoğun olduğumuz aylar. Temmuz ayında 32 bin 289 ihbar almış 155 polis imdat hattı. Haziran ayında 25 bin 641, Mayıs ayında ise 23 bin 420 çağrı almıştır. Bu çağrıların ortalamasını aldığımız zaman 27 bin 416 olup ortalama bu çağrıların 15 bini asıllı 5 bin 62’si asılsız gereksiz yere 155 operatörlerimizi meşgul etmiştir. Bin 668 tanesi bilgi amaçlı gelmiş 5 bin 365 tane ihbarda emniyetin dışında gereksiz diye tabir edilen çağrı alınmış.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x