Bütün zorluklara göğüs gerip ayakta duracağız

Bütün zorluklara göğüs gerip ayakta duracağız

Kahramanmaraş Büyükler Ligi 1. Amatör Kümede mücadele eden ve sporcularının sabotesine karşı dimdik ayakta durmaya çalışan Büyüksırspor Kulüp Başkanı sabote ederek maça gelmeyen sporcularına ateş püskürdü.

22 Şubat 2017 - 12:22

2016-2017 Futbol sezonunda Kahramanmaraş 1. Amatör Kümede mücadele eden Büyüksırspor’da son zamanlarda yaşanan olaylarla sosyal medya ve spor camiası sarsılmaya devam ediyor. Büyükler Ligi 1. Amatör Kümede sona doğru yaklaşılırken yıllardır Büyüksırspor takımının formasını terleten Sporcuların bir kulübü nasıl 'sabote' ederek çaresiz bir duruma bırakıp maçlara çıkmayarak küme düşmesi için çaba sarf ettiğini, Hiç bir spor ahlakı ile bağdaşmayan, sporcu ahlakı ile Spor camiası sarsılmaya başladı. Amatör tarihinde bir ilk olan ve neresinden bakarsan bak hoş olmayan bir durum olan bu davranış Büyüksırspor camiasını derinden yaralarken Kulüp Başkanı İsmail Avanoğlu ise konu hakkında açıklamalarda bulunarak olaylara karşı hiç kimseye pabuç bırakmayacaklarını ifade edip Büyüksırspor Kulübünü yaşatmaya çalışacaklarını ifade etti.

BU OLAYLAR BİZE ZARAR VERDİ AMA BİTİREMEDİ

Biz son zamanlarda sıkıntılar içerisinde ayakta durmaya çalışan bir spor kulübüyüz diyen Kulüp Başkanı İsmail Avanoğlu, Maraşgücü maçı ön-cesinde yaşanan olayları anlattı. Başkan Avanoğlu; “Bilirsiniz ki geçen haftalarda Maraşgücü maçından önce bir play-off şansımız vardı. Rakibimiz de Maraşgücüydü ve Maraşgücü’de play-off yhattındaki bir diğer takımdı. Maçın zamanı geldiğinde Hafta içi gelecek olan topçularımızdan 7 tanesi Ahir dağı yedikuyular mevkine sucuk yemeye gitmişler. Maçtan önce. Bu konu kahhında bize de hiç bildirmediler bizim ise hiç haberimiz yok. Müsabakanın başlamasına 20 dakika kala bizlere haber geldi ki biz dağdayız, gelemiyoruz diye haber geldi. Biz bu futbolcuların gelmeyişinden dolayı Maraşgücü maçına çıkamadık hükmen mağlup olduk. Biz Maraşgücü maçını hükmen mağlup olarak plaf-off hattından uzaklaştık” dedi.

“BİZİ YARALAMALARINA KARŞILIK BUNUN BİR BEDELİ OLACAKTIR”

Yaşanan olaylara ilişkin Tabiki bununda bir bedeli olacaktır diyen Avanoğlu, “Biz Play-off’tan uzaklaşmamız bizi üzüntüye sürükledi. Bizde hafta arasında yönetim kurulu ile toplandık. Bu olayın bir bedeli, bir yaptırımı olması gerektiğini düşünerek olaya meydan veren 2 kişiyi tesbit ederek elebaşı diyebileceğimiz 2 kişiyi kadro dışı bıraktık. Bunları kadro dışı edince Bir sonraki antrenmanımızda geri kalan sporcularımız antrenmana çıkarak maçta olacaklarını beyan ettiler. Pazar günü geldiğinde maalesef o futbolcularımızda maça gelmeyerek bizi maçta topal bıraktılar. Orada artık biz bu işin bir iki kişi ile değil, büyük bir örgütlenme olup bizlere zarar vereceğini düşündük. Şuanda bu konu Disiplin kuruluna sevk edildi. Bu konuda benim savunmam istenecek. Benim tabiî ki sporcular açısından yönetimin aldığı kararla dilekçemi, savunmamı hazırlarsam bu da değerlendirilip sporculara ceza verebilirler disiplin kurulu olarak. Yönetim kurulunun yazdığı savunma dikkate alınırsa cezaya maruz kalacaklardır. Çünkü yapılan şeyler etik değil. Bir takımı yolda bırakmak, maçına çıkmamak sabote etmek etik değildir. Ceza alabilirlerde ceza almayabilirlerde” ifadelerini kullandı.

“MECBURİYETTEN DOLAYI GENÇ SPORLARLA MAÇA ÇIKTIM”

Sosyal medyadan birkaç sporcunun Kulüp hakkında söylemleri olduğunu ifade eden Avanoğlu;  “Tabi burada farklı çok gelişmeler var. Sonradan sanal ortamlarda felan bazı topçularımızın kulübe ve şahsıma ifeten salama diyebildiğimiz tehdit vari şeylerde bulundular. Büyüksırspor bir şekilde düşecek, play-off’u size tattırmadık gibi söylemler yapıldı. Bu da tabi ki dillendi. Dillenince Türkoğlu maçımız geldi Türkoğlu maçımıza da 3 topçu ile sahaya çıkamayacağım için mecburluktan dolayı yaşı kriterlere uymayan küçük yaş kategorisinin sporcularını, 2003,2004 doğumlu sporcuları buradan toplayıp sahaya sürmek zorunda kaldım. Türkoğlu deplasmanında kurallara aykırı olduğunu bildiğim halde bu şekilde maça çıktım. Mecburluktan dolayı maça bu şekil çıktım ve bu olayı da kimseden saklamadım. Sanal ortamda resmini bile paylaştım. Türkoğlu maçını gençlerle oynadım ve 9-0 kayıp ettim. O maçı da o şekilde bitirdim” dedi.

“SAHADA KAZANMAK YERİNE MASADA KAZANMAYI TERCİH EDİYORLAR”

Hafta içinde ise çok büyük gelişmeler oldu ve maça genç takımla çıkmam bazı kulüplerin itirazlarına sebebiyet vermiş diyen Avanoğlu; “Düşme hattı ve play-off hattının kızıştığı şu durumlarda Düşme hattındaki bir takım maç hakkında itirazlarda bulundular. Büyüksırspor’un Türkoğlu maçında yaşı küçük topçuların çıkarttığı gerekçesi ile itirazda bulundular. Gayet doğal ve şeffaf bir ayrıntı. Bu zaten gizli kapaklı bir durum değildi. Dediğim gibi müsabaka kadro fotoğrafını kendim paylaştım. Tabi itiraz etmede haklarıdır. İtiraz edebilirler. Bizi genç bir takımla çıktığımız konusunda ihracımız için düşme eşiğinde olan takımlar şikayet etmiş ve ligden düşmemizi istiyor. Tabi kendine göre haklı. Gücü sahada yetmemiş, masada kazanmak istiyor.

“LİGDEN İHRACIMIZI BEKLİYORLAR”

Sporcuların sabotesi ile uğraşırken birde ligden düşme tehlikesi ile boğuşan takımlarla uğraştıklarını ve her ikisinin de küme düşmemizi beklemelerine karşı son sözün Disiplin kurulu olduğunu ifade eden Avanoğlu; “Şuan ki durum bize itiraz edip Büyüksırspor’un ligden ihraç olmasını bekliyorlar. Tabi onların korkusu var. Ben ise düşme tehlikesini atlattığım için bu girişimde bulunmuşlar. İhraç konusuna gelince bu durum hasasas bir durum kurallara aykırı ama ben ligden çekilmedim ve genç ekiple yola çıktım. Bu nedenle de maç hükmen mağlubiyete dönüşe bilir o da zaten Türkoğlu ekibi üstünlüğü ile sonuçlanan bir maç. Bu olay disiplin kurulunda dır. Oradan çıkacak karar netlik kazandığı zaman aydınlanacaktır. Bu konuda Kulüpten savunma isteyeceklerdir. Bizde ayrıntılı bir şekilde savunmamızı vereceğiz. Ondan sonra ise disiplin kurulu karar verir. Puan mı tenzil ederler, küme mi düşeriz onu bilecek adres disiplin kuruludur” dedi.

“BU İLKİ YAŞAMAK BİZİM KADERİMİZDEYMİŞ…”

Büyüksırspor camiası köklü bir camiadır diyen Başkan Avanoğlu; “Bu amatörde ilk defa böyle bir şey oldu. Bu bir ilk hem kulübümüz için hem Kahramanmaraş amatörü için. Bir kulübün futbolcularının toplu halde maçlara gelmemesi çok bir acı bir durumdur. 12 futbolcunun neden böyle yaptığının da sebebi sonradan çıktı” ifadesini kullandı.

“SIRTIMDAN BIÇAK YEDİM”

2. Amatör Kümeye bir takım çıkarma çabası ile Büyüksırspor’u rolantiye aldığını ifade eden Başkan Avanoğlu, “Biz yaklaşık 2 aydan bu yana 2. Amatöre yeni bir takım kuruyoruz. Bunu herkes biliyor. Ligler için tescili de yapıldı. 2. Amatörde fikstüre de girdi ve sezon başı maçları başlayacak. Kurtuluş 1920 adı altında Biz hocamızla bu takımı kurup 2. Amatör’de devam ettirmeyi planlarken bu topçularımızın birçoğunun orada oynayacağının projesini çiziyorduk. Ben gençleri düşünüyordum, genç kategori olarak yaşı küçükleri ama içten bir hamle ile haberim olmadan sırtımdan bıçak yedim. Bunlar kendi kafalarına Kurtuluş 1920 Spor’da oynamak için sahaca çıkmamışlar, maçlarımı sabote etmişler. 3 maçtır çıkmadılar ve beni ve takımımı zor duruma düşürdüler” dedi.

“ORGANİZASYONUN BAŞ ADAMI PARA İÇİN TAKIMI SATTI”

Maraşgücü maçından önce ara transfer döneminde Suçuk organizasyonunun düzenleyen futbolcusunun daha önce Lisansını isteyip, Dumlupınaspor Kulübünde futbol hayatını sürdürmek istediğini ifade eden Avanoğlu;  “Olayın sebebiyetine gelince Kadro dışı bıraktığım topçumun biri benden hafta içi gelerek Lisansını istedi. Gerekçe olarak ise “Dumlupınarspor’a gitmek istiyorum. Dumlupınarspor istiyor beni orada oynayacağım” dedi. Bende veremeyeceğimi play-off oynayacağımı ifade ettim. Yıllardan bu yana bende futbol oynamış sporcum dedi ki “sizde maddi durum iyi değil, ben maddi durumu iyi olan bir takımda oynamak istiyorum” dedi. Ben şu durumda veremem, takım play-offlara doğru gidiyor. Şuan gönderemem, sezon bitsin seni istediğin kulübe ben gönderirim, referansta olurum diye cevap verdim.  Buna rağmen futbolcularım örgütlenip bizim maça yani Maraşgücü maçına çıkmama kararı almışlar. Bununla birlikte yedikuyular mevkinde mangal keyfi yapmışlar. Aradığımda gelemeyeceklerini dağda olduklarını araçlarının lastiği patladığını ifade ettiler, bu konu Bana inandırıcı gelmedi. Maç başlamasından 3 saat öncesi gitmişler. Sen maçtan 3 saat önce gidersen dağa oradan çıkma meselesi zaten 3 saat sürer. bu bilinçli bir hareket. Ama şu gerçektir arabalarının hasar gördüğü bir gerçek. bu olayda bir kasıt olmasa bile sporcuların maç günü yemek organizasyonu düzenlemesi, şehir merkezinden uzaklaşması bana göre yanlıştır. Bu sucuk olayında bile bile olmasa da 2 sporcu maçı önemsemediğini biliyorum. Diğerleri ise konuda masum olduğunu düşünüyorum” dedi.  

“LİGDE PLAY-OFF İDDİAMIZ VARKEN BÜYÜKSIRSPOR’U LAV ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Futbolda kimin ne olacağı hiçbir zaman belli değil diyen Başkan Avanoğlu; “Ligde iki son haftalara doğru gidiyoruz. Zor zamanlar geçiriyoruz ve sahaya gençlerle çıkıyoruz. Ayakta durmakta zorlanıyoruz diyebilirim ama yok olmayacağız. Büyüksırspor’u yaşatma adına ne gerekiyorsa yönetim kurulumla birlikte mücadele verip elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Bu konuda gidenler yerine maddi durum gereksimi ile transfer çalışmamız yok ama eski futbolcularımızı toparlamaya çalıştık. Bir çok eski sporcumuzu kadromuza dahil ederek vize yaptık ve son haftalarda idmansız birşekilde sahaya çıkıyoruz. Hafta içi maçında Arsansümerspor’a 7-0 mağlup olduk ardından Pazarcık Aksuspor’a 15-1 mağlup olduk. Ama sahaya çıktık ve dimdik ayaktayız. Olanlara pabuç bırakmamaya gayret gösteriyoruz. Kadro dışı bıraktığımız ve devam karına vardığımız topçularımız biz çıkarız biz varız diyorlar. Bu takımı küme düşürmeyiz diye sahip çıkıyorlar. 4-5 de genç sporcularımız var onları da harmanlayıp yola devam ediyoruz. Aktif olan sporcularımızda maça gelmeyerek Büyüksırspor’un küme düşmesini 4 gözle bekliyor. Bu konuda buradan bütün spor kulüplerine sesleniyorum, Beni satan sporcu başkasını da satacağından eminim. Bu konuda duyarlı olan spor kulüpleri de var” ifadelerini kullandı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x