Büyükbaş hayvana güven ve kalite gelecek!

Büyükbaş hayvana güven ve kalite gelecek!

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba mahallesinde kurulan istasyon ile büyükbaş hayvana kalite ve güven gelecek. Buradan alınacak hayvanlar, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığın güvencesinde olacak.

13 Kasım 2017 - 08:09

Türkiye geneli 10 farklı ilde uygulanan bu proje ile çiftçiler gönül rahatlığıyla istasyonlardan süt verimi yüksek, genetik yapısı iyi, hastalıklardan uzak hayvanları buradan alabilecekler.

Yapılan projenin toplam maliyetinin 3,5 milyon TL olduğunu söyleyen, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Güzel, “4 ile 8 aylık buzalarımızı yurt dışından alıp büyüttükten sonra kendi üyelerimize dağıtmak için bu istasyonu kuruyoruz. Bu istasyon çiftçilerimizin en uğrak mekanı olacak. Yapılan proje ile verim ve kalite artacak” dedi.

 

“Buzalar Yurt Dışından Gelecek”

İstasyon inşaatının yüzde 75’inin tamamlandığını kaydeden Güzel konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bu Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğinin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının da desteklediği bir projedir. 4 ile 8 aylık buzalarımızı alıp büyüttükten sonra kendi üyelerimize dağıtmak için bu istasyonu kuruyoruz.  Bu istasyonumuzun inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat çalışmamızın ise yüzde 75’ini bitirmiş bulunuyoruz.  Bu geri kalan çalışmaları da 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Bu istasyon için resmi evraklar tamamlandıktan sonra, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının onayı ile yurt dışından etli ırk dediğimiz hayvanları alıp bu istasyonumuza getireceğiz. Hayvanları istasyonumuzda büyüttükten sonra üyelerimize dağıtacağız. Yani istasyonu kurduktan sonra bizim ilk işimiz bu olacak. Damızlık yapmak isteyen çiftçilerimiz doğru adrese gelecekler. Burada kendilerine has süt verimi yüksek, genetik yapısı yüksek, hastalıklardan uzak hayvanları burada bulacaklar.”

 

“Çiftçilere Ekipman Desteği Sağlanacak”

Yapılan istasyonda çiftçilere ekipman desteğinin de sağlanacağına dikkat çeken Güzel şunları söyledi: “Taksitli satış, uygun fiyattan kaliteli ürünü çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Bu Bakanlığımızın ve birliğimizin çiftçilerimize sunmuş olduğu çok güzel bir çalışmadır.Bu istasyonun toplam maliyeti 3,5 milyon TL olacak. Bunun bir kısmını bakanlığımızdan bir kısmını da birliğimizden sağlayacağız. Tabi ki burada makine ekipman desteğimizde olacak. Bu proje Türkiye’de 10 farklı ilde uygulanıyor. Gerçekten üretimi arttırma adına güzel bir çalışma olacak. Çiftçilerimiz için bu istasyon vazgeçilmez bir unsur olacak. Burada bakanlığımızın çiftçilere yüzde 30 hibe ile büyükbaş verecek.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı