Büyükşehir’den ‘Dondurma’ parkı

Büyükşehir’den ‘Dondurma’ parkı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Maraş Dondurması’nı parkta anlatıyor.

24 Ocak 2016 - 00:10

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yapılan 6 bin 500 metrekarelik park çalışmalarında Maraş Dondurması’nın oluşum süreci anlatılıyor.

Konu ile ilgili olarak Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Kahramanmaraş’ın dünyaca bilinen sembolü dondurmanın oluşum sürecini anlatan bir çalışma yapılmaktadır. Bu kapsamda; Kahramanmaraş’ın dağlarında otlanan keçilerin sütü ve doğal salep ile birleşiminden oluşan dondurmanın külaha kadarki aşamasını peyzaj elemanları ile sembolleştirilmiştir.

Ağcalı - Kayseri yolu kesişimi üçgen parça da toprak tesviye ve ağaç dikimi tamamlanmış olup peyzaj düzenleme ve projelendirme çalışmalarımız devam etmektedir” denilerek bilgi verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KSÜ’nün Yeni Rektörü Tokatlı Prof. Dr. Mahmut Ak Oldu
KSÜ’nün Yeni Rektörü Tokatlı Prof. Dr. Mahmut Ak Oldu
İnternetin Olmadığı Ortamdan Yükselen Yemek Sipariş Sitesi
İnternetin Olmadığı Ortamdan Yükselen Yemek Sipariş Sitesi