Çağlayan ve Tekir tünellerinin kamulaştırma sorununa Acil...

Çağlayan ve Tekir tünellerinin kamulaştırma sorununa Acil çözüm

Tamamlandığı halde kamulaştırma nedeniyle bir türlü açılamayan Tekir ve Çağlayan tünellerine Bakanlar Kurulu el attı. Kahramanmaraş-Göksun arasında yapılan ‘Devlet Yolu’nun geçtiği güzergâhın tamamında acele kamulaştırma kararı çıktı.

05 Haziran 2017 - 17:06

HUKUKİ ENGELLER ORTADAN KALKTI

Kahramanmaraş’ta Tekir ile Göksun arasındaki tünellerin 2015’te tamamlanmasıyla trafik büyük ölçüde rahatlamıştı. Tekir ile Suçatı arasında kalan tünel ve viyadükler tamamlanırken; tünellerin önündeki en büyük engel olarak vatandaşın yargı başvuruları artık yol çalışmalarını engellemeyecek. Acele kamulaştırma kararıyla beraber vatandaşların yargıya intikal eden dosyaları yine görülmeye devam edecek; ancak yol yapım çalışmaları da kesintiye uğramadan devam edecek. Kahramanmaraş-Göksun arası yol güzergâhı boyunca yer alan 8 tünelin toplam uzunluğu 15 kilometreyi bulurken; maliyeti ise 1 milyar 100 milyon TL’yi geçti. Kararla birlikte güzergâh üzerinde toplamda 87 ada, 489 parselin acil kamulaştırması yapılacak.


TÜNELLER EKİM AYINDA FAALİYETTE

Çağlayan ve Tekir tünellerindeki hukuki problemlerin tamamını ortadan kaldıran acele kamulaştırma kararının Bakanlar Kurulu’ndan çıktığını belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, “Şu anda Göksun-Çağlayan tünellerinde yolunda acele kamulaştırmayla hukuki problem kalmamış oldu. Artık bundan sonra 45 gün içerisinde hukuki problemler kamulaştırmadan dolayı hızlı bir şekilde aşılacak. Artık çalışmalar seri bir şekilde yürüyecek ve söz verdiğimiz gibi Ekim ayının sonunda Kahramanmaraş’ın Çağlayan ve Tekir tünelleri tamamıyla faaliyete geçmiş olacak. Bu konuda Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak’ın büyük emekleri olmuştur” dedi.


KARAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Bakanlar Kurulu'nca 1 Mayıs 2017 tarihinde alınan acele kamulaştırma kararı, 4 Haziran 2017 Tarihli ve 30086 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Kahramanmaraş-Göksun Devlet Yolunun 14+012.62-70+967.00 kilometreleri arasındaki alanları kapsayan, Resmi Gazete’de yayımlanan o karar şöyle: “Kahramanmaraş-Göksun Devlet Yolu, 14+012.62-70+967.00 kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları kapsamında ekli harita ile listede güzergâhı ve bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları gösterilen taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 26/4/2017 tarihli ve 126313 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’ücü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 1/5/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.” (HABER: KENAN ONARAN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası