Can Kulağı Platformu’ndan ihtiyaç sahiplerinin bayramlık...

Can Kulağı Platformu’ndan ihtiyaç sahiplerinin bayramlık hediyesi

Elbistan Belediyesi’nin sosyal yardımlaşma ve dayanışma platformu olarak 4 yıldır önemli bir işlev yerine getiren Can Kulağı Platformu, ihtiyaç sahipleri ve yetimlere el uzatmaya devam ediyor.

27 Haziran 2023 - 14:40

Can Kulağı Platformu, yurtiçi ve yurtdışından gelen yardımlarla birlikte günlük 500 ihtiyaç sahibine bayramlık kıyafet dağıtımı yaparken; bayramda da platforma bağışlanan kurbanlıkların etlerini vatandaşlara ulaştıracak.

Can Kulağı Platformu, ihtiyaç sahibi ve depremzedeler için bayramlık kampanyasını sürdürüyor. Platformun koordinasyon merkezine gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, gerekli incelemenin ardından kadın, erkek ve çocuk kıyafetlerinin olduğu alanlara yönlendiriliyor. Vatandaşlar burada platform gönüllülerinin yardımıyla istedikleri bayramlıkları alıyor.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Can Kulağı Platformu’nun başlattığı kıyafet yardımı kampanyasını yerinde inceledi. Platform Başkanı Ali Demir’den çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Gürbüz, vatandaşlarla da sohbet etti. Konteynerlerde hizmet veren kıyafet reyonlarını da gezen Başkan Gürbüz, bayramlıkları da inceledi.

Can Kulağı Platformu Başkanı Ali Demir, çalışmalara ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede günlük 500 kişiye bayramlık kıyafet hediye edildiğini söyledi.

Can Kulağı Platformu’nun 365 gün esasına göre vatandaşların yardımına koştuğunu belirten Demir, şöyle konuştu:

“Elbistan Belediyesi’nin Can Kulağı Platformu olarak günlük 150 aileye bayramlık hediye ediyoruz. Günlük, 150 ihtiyaç sahibi ailelerimizi ve yetim çocuklarımızı giydiriyoruz. Ortalama 500 kişiye tekabül ediyor. 1 haftadır devam ediyoruz ve çalışmalarımız sürecek. Kurban hazırlıklarımız da başladı. İhtiyaç sahibi ailelerimize, bağışçılarımızdan gelen kurbanların etleri dağıtılacak. Yıl boyunca da çalışacağız. Sadece bayramdan bayrama değil 365 gün esasına göre çalışıyoruz. Gıda, giysi, kurban hissesi anlamında ihtiyaç sahibi ve yetimlerin yanlarında olmaya çalışıyoruz. Yetim Koordinasyon Merkezimizle ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca yardım vakıflarımızla da müşterek çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gürbüz’e, bağışçılarımıza ve tüm vakıflarımıza teşekkür ediyoruz.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise, Can Kulağı Platformu öncülüğünde yapılan yardım ve desteklerin birçok büyükşehir belediyesini geride bıraktığının altını çizdi.

Can Kulağı Platformu’nun, toplumsal dayanışma adına önemli bir işlevinin olduğunu vurgulayan Başkan Gürbüz, “Can Kulağı Platformu, Elbistan Belediyesi’nin sosyal yardımlaşma ve dayanışma platformu olarak hizmet veriyor. Bünyesinde birçok gönüllü ve sivil toplum kuruluşlarını barındırıyor. Onlarla beraber şehrimizde ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı tüm gruplara ulaşmaya çalışıyoruz. Her yıl yaklaşık 5 bin civarında ailemizi bayramlarda burada giydirmeye çalışıyoruz. Onun dışında da ihtiyaç olduğu müddetçe bu çalışmamız devam ediyor. Ayrıca gıda desteğimiz de sürüyor. Yetim Koordinasyon Merkezimizle birlikte yaz kursları düzenliyoruz. Elbistan’da sosyal amaçlı yapılması gereken her konuda kaymakamlık, belediye ve şehrimizde hizmet üreten sivil toplum kuruluşlarımızla beraber eşgüdüm halinde faaliyet yürütüyoruz” dedi.

Yurtiçi ve yurtdışından önemli destekler almalarını ‘gönüllü kardeşlerimizin yürekleri bizimle atıyor’ cümlesiyle özetleyen Başkan Gürbüz, “Biz, çok kadirşinas bir toplumuz. Kamudan neredeyse kaynak aktarmıyoruz diyebilirim. Yurtiçinden ve yurtdışından koşarak geliyorlar. Sıkıntıları giderebilme adına çaba sarf ediyorlar. Yurtdışından her yıl düzenli olarak destekler oluyor. Türkiye’de faaliyet gösteren Elbistanlı tüm işadamı ya da gönüllü kardeşlerimizin tamamının yürekleri bizlerle atıyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Birçok anakent belediyenin yapmış olduğu faaliyetin birkaç katı çalışmada bulunuyoruz. Bunları da medyaya yansıtmamaya özen gösteriyoruz. 4 yıldır faaliyet gösteren Can Kulağı Platformu’nun, 10 bin aileye gıda kolisi ulaştırması, 5 bin aileyi giydirmesi önemli bir şey. Bir kardeşimizin evini yaptılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bile yaptığı bazı kalemleri biz katlayarak yapmışız. ‘Desteğin kurban olsun’ sloganı ile kurban bağışı kampanyası düzenledik. Buradaki hisseler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Afetten ancak paylaşarak çıkabiliriz. Devletimiz elindeki tüm imkanları seferber etti ama gönüllülerimizin oluşturduğu teşekküller de burada merkezi insanı alarak faaliyet gösterdiler. İnsanımızın yalnız olmadığını gösteren ölçü bu. Bu platformda yer alan destek veren herkese ve tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar da Can Kulağı Platformu’nun desteklerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x