Çay ve Simit paralarını Arakan’a gönderdiler

Çay ve Simit paralarını Arakan’a gönderdiler

Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ailelerinin çay ve simit parası olarak verdiği cep harçlıklarını Arakan’a gönderdiler.

14 Ekim 2017 - 16:42

Dünyanın farklı coğrafyalarındaki mazlumlara yaptıkları insani yardımlarıyla tanınan Hacı Mehmet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri son bir hafta içerisinde cep harçlıklarından biriktirdikleri yaklaşık 5 bin lira parayı Arakan’da şiddet gören Müslümanlara gönderdi. Ailelerinin verdiği harçlıklardan feragat eden öğrencilerin topladığı 5 bin lira nakit yardımı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Arakan’a gönderilecek.

Arakan yardımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacı Mehmet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İsmail Direk, öğrencilerinin her zaman yaptığı gibi yine bir güzelliğe daha örnek olduğunu belirterek; “Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Hatta gözlerimi yaşartacak şeyler oluyor bazen” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Hayrat Vakfı ve TÜGVA’ nın işbirliğinde yapılan kampanya neticesinde öğrencilere para yardım zarfı dağıttıklarını kaydeden Direk, şöyle konuştu: “Şimdi öğrencinin birinden kumbaranın içinden çıkan bir yazıyı okumak istiyorum çünkü bizi çok duygulandırdı. Öğrencimiz aynen Arakan’daki kardeşine şunu söylüyor: Daha çok para koymak isterdim ama maalesef ailemin durumu yok. Ama ben 2 günlük harçlığımı koyuyorum. Ben aç kalsam da idare edebilirim, önemli olan benim kardeşlerim. İnşallah kardeşlerim kurtulur sizi ve gönderecek kişilere ulaştırırsanız rabbimizin izniyle inşallah ben meslek sahibi olduğumda sizin gibi olacağım inşallah İsmail Hocam, demiş. Duyulandık gerçekten, öğrencilerimizin hepsinde bire bir bu duygu var.”

Öğrencilerin imam hatip ruhuyla yetiştiğini aktaran Okul Müdürü İsmail Direk, “Arakan’da ki kardeşlerimize, oradaki mazlum kardeşlerimize daha önce nasıl ki Halep’ de daha önce nasıl ki Filistin’de daha önce nasıl ki Suriye’de olan kardeşlerimize yardım ettiysek, yetimlerimize yardım ettiysek Sudan’da 2 tane kuyu açtırdık. Öğrencilerimiz Allah’ın izniyle bu şuurda imam hatiplilik şuuruyla yetişiyorlar ve bu şekilde yetişmeye vesile olduğumuz için biz de mutluyuz. Bu arada bugün imam hatip okullarının açılış yıl dönümü, tüm imam hatip camiasının da yıl dönümünü kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel haberlerde, daha güzel hizmetlerde buluşmak üzere diyorum, teşekkür ediyorum. Toplanan paramızın miktarı 5000 TL bunu Büyükşehir Belediyemize taktim edeceğiz. Büyükşehir belediyemiz bu paramızı inşallah Arakan’daki kardeşlerimize ülkemizle beraber gönderecekler.”

Öğrencilerinin 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde 5 bin lira kadar topladıklarını dile getiren Direk, şunları kaydetti: “İnşallah daha sonra daha da devamı gelecek. Bu paralar öğrencilerin kendilerinin burada yiyeceklerinin öğle yemeklerinin parası, çocukların içeceği çayın parası, çocukların yolda otobüse binecekleri para. Yani kendileri yemediler, içmediler belki kendileri yürüyerek gittiler ama arakandaki kardeşlerine hizmet ettiler. Bu sebeple burada da belirttiği gibi zarfımızda da belirttiği gibi işte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Hayrat Vakfı, TÜGVA’ nın ortaklaşa bir kampanyasıydı.  Arakan ağlamasın diye başlatılan bu kampanya okulumuz Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam hatip Lisesi olarak’ ta biz yardımcı olduk inşallah bu yardımlarımız da devam edecek.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın