Çemberimde gül oya ile 81 il Kahramanmaraş’ta

Çemberimde gül oya ile 81 il Kahramanmaraş’ta

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ve Özel Kipaş Eğitim Kurumları tarafından organize edilen "Çemberimde Gül Oya Projesi" kapsamında 81 ilde kaybolmaya yüz tutmuş yöresel ürünler sergisi açıldı.

21 Şubat 2017 - 16:55

Kültür Parkta açılan sergide konuşan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz en büyük yatırımın insana olan yatırım olduğunu söyledi. Öksüz velilere de çağrıda bulunarak; “velilerimize de çok büyük görevler düşüyor.

Hayırlı evladı ne tek başına okul ne tek başına veli yetiştirir. Hayırlı evladı hep beraber yetiştireceğiz. Okul görevini yapacak, onlara hem manevi değerlerimizi öğreteceğiz, hem de teknolojiyi ve modern dünyayı öğreteceğiz.  O zaman bu nesil bu ülkeyi çok daha ilerilere götürecektir.” Dedi.

Kipaş holding olarak Kahramanmaraş’a kazandırılan 30 sanayi kuruluşu içerisinde en anlamlı yatırımlarının Kipaş Eğitim Kurumları olduğunu da vurgulayan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz; “İyiki Allah nasip etmiş ve böyle bir yatırım yapmışız. Şuanda da şehrimizin büyük bir ihtiyacına cevap veriyoruz ve hayır kurumu amacıyla çalıştırıyoruz. Çünkü gençlere yatırım yapıyoruz, gelecek nesile yatırım yapıyoruz. Yüce Allah; ‘cennete gitmenin yollarından biri de hayırlı evlat yetiştirmek’ buyuruyor. Hayırlı evlatların yetişmesine imkan oluşturuyorsak bundan güzel bir şey olamaz. Ülkemizin geleceği tamamen yetişmeye bağlı. Ne kadar teknoloji üretirsen üret, ne kadar ilerlerseniz ilerleyin, gelecek nesil iyi yetişmişse bunların hepsini fazlasıyla yapar, iyi yetişmemişse hepsi boşa gider.” Dedi.

Herkesin en önemli görevinin hayırlı evlat yetiştirmek olduğuna da dikkat çeken Öksüz şöyle konuştu; “İşimizden de gücümüzden de önde gelen ve Yüce Mevla’nın bize verdiği bir görev.  Atalarımıza her şeyimizi borçluyuz, dünya da yalnız bir ülkeyiz ama hiçbir şeyden de korkmuyoruz. Başarıyla ülkemiz ayakta kalıyor ve bir sanayici olarak hiçbir tedirginlik duymuyorum.

Böyle bir etkinliği Kipaş Eğitim Kurumlarına verdiği için Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu kuruma herkesin destek olması lazım, başarılı sonuçlar alıyoruz, TEOG’da ilk 10’a girdik. Başarılarımızı gittikçe artıracağız ama velilerimize de çok büyük görevler düşüyor. Bu evladı ne tek başına okul ne tek başına veli yetiştirir. Hayırlı evladı hep beraber yetiştireceğiz. Okul görevini yapacak, onlara hem manevi değerlerimizi öğreteceğiz, hem de teknolojiyi ve modern dünyayı öğreteceğiz.  O zaman bu nesil bu ülkeyi çok daha ilerilere götürecektir.”

Programın açılış konuşmasını yapan Kipaş Eğitim Kurumları İlkokul Müdürü Ergün Kozandağı ise serginin açılışı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. ‘çemberimde gül oya’ projesinin zengin bir kültür birikimine sahip, ülkemizin, yöresel değerlerini öğrencilere ve yetişen kuşaklara aktarılmasında önemli rol oynadığını belirtti. Kozandağı; “81 ilden proje temsilcisi her okul, kendi şehirlerini tanıtan videoların karekodlarını, manileri, türküleri, kartpostalları, yemenileri, yemek tarfileriniş, 2 valize sığdırarak 81 ilin öğrencileri ile buluşturmak için sergiler düzenlemektedirler. Öğrencilerimizi 81 ilimize götürme imkânımız yok; ama bu sergi ile 81 ili öğrencilerimizin öğrenebilmesi iç in şehrimize getirdik. Sergimizde Mardin’in Süryani kahvesini, Amasya’nın bamyasını, Batman’ın Hasankeyf Türbesi ve kalesini, Bilecik’in Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi Türbelerini, Çorum’un Yazılıkaya, Hattusaş, Alacahöyük Ören yerlerini, Edirne’nin Selimiye Cami’ni, Eskişehir’in lületaşı, tarihi odun Pazar evlerini, Rize’nin hamsi kolonyasını bu sergimizde inceleme fırsatı bulacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Kipaş Eğitim Kurumları öğrenci korusu tarafından mini konser verildi ve 81 vilayetin ön plana çıkan tarihi ve önemli alanlarının yer aldığı sergi gezildi.

Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve ilgililer katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın