CHP’de kongre heyecanı başlıyor

CHP’de kongre heyecanı başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş teşkilatlarının kongre heyecanı Cumartesi günü (yarın) Göksun teşkilatı ile başlıyor. Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak CHP’de kongre süreci, kulislerde gezen isimler ve hangi ilçelerde değişim yaşanacağını araştırdık.

25 Kasım 2017 - 02:43

CHP Kahramanmaraş teşkilatlarında yaşanacak olan değişim için kongre süreci başladı. CHP’de ilk kongre Göksun il başlıyor. 25 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek kongre için mevcut ilçe başkanı Hayri Uçkaç çekiliyor. Tek aday ile gidileceği tahmin edilen kongrede Uçkaç’ın yerine Bedir Tokuç’un gelmesi bekleniyor.

Göksun’un ardından 26 Kasım Pazar günü yapılacak olan CHP Pazarcık İlçe Kongresinde mevcut başkan Veysel Şevran ile devam edileceği konuşuluyor. 27 Kasım’da yapılacak Türkoğlu kongresinde de mevcut Başkan İsmail Akkaya ile yolu devam edilecek. 28 Kasım’da yapılacak olan Andırın Kongresinde değişim yaşanacak. Mevcut Başkan Abdullah Naim Çetin’in aday olmadığı kongrede Özkan Çetin adaylığını açıkladı. CHP’de değişimin yaşanmayacağı ifade edilen bir başka ilçe Çağlayancerit! 29 Kasım Çarşamba günü yapılacak kongrede mevcut Başkan Orhan Kurupınar’ın tek aday olarak kongreye gideceği düşünülüyor. Kahramanmaraş’ın merkez ilçelerinde kongre süreci Aralık ayının ilk haftası başlayacak. 2 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan Dulkadiroğlu İlçe Kongresi’nde mevcut Alaiddin Çiftarslan aday olmayacak. CHP Dulkadiroğlu ilçe teşkilatının ilk talibi aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Ejder İşlek oldu. Diğer merkez ilçe Onikişubat’ta 3 Aralık Pazar günü yapılacak kongrede de değişim yaşanacağı düşünülmüyor. Mevcut Başkan Ünal Ateş’in adaylığını açıkladığı Onikişubat kongresinde henüz başka aday çıkmadı. Ancak kulislerde Onikişubat’ta da Dulkadiroğlu’nda da son anda sürpriz adayın çıkabileceği konuşuluyor. CHP’nin Kahramanmaraş’taki kalesi Nurhak’ta da değişim yaşanmayacak. 5 Aralık Salı günü yapılacak kongrede mevcut Başkan Celal Ceritli ile yola devam edilecek. 6 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek CHP Ekinözü İlçe teşkilatında mevcut Başkan Eyup Vicdan tek aday olarak yola devam edecek. Kahramanmaraş’ın en Kuzeydeki en büyük ilçesi Elbistan’da değişim yaşanacak. Mevcut Başkan İnan Bulut’un çekildiği kongrede Barış Arslan adaylığını açıkladı. 9 Aralık Cumartesi günü yapılacak kongrede ikinci bir adayın çıkma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. 10 Aralık Pazar günü yapılacak olan Afşin kongresinde yola mevcut Başkan Mahsuni Cinpolat ile devam edilmesi bekleniyor. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 30 Aralık Cumartesi günü Kahramanmaraş İl Kongresi gerçekleştirilecek. İl kongresinde ise mevcut Başkan Esat Şengül’ün karşısına herhangi bir aday çıkması beklenmiyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı