CHP kadına şiddetin karşısında
Reklam

CHP kadına şiddetin karşısında

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dün parti binası önünde toplanan Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Kadın Kolları, “kadına şiddete hayır” dedi.

09 Mart 2017 - 12:14

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Füsun Zabun, “Kadını, gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil; toplum içindeki başarısıyla, fedakâr duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazları ile anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Kadına şiddete, Hayır diyoruz. Kadına istismara, Hayır diyoruz. Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişiminde kadının; ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla taçlandırılması içindir” ifadelerine yer verdi.

Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadelenin başarıya ulaşmadığını belirten CHP Kadın Kolları İl Başkanı Füsun Zabun, kadınların, omuzlarındaki yüke rağmen tüm anaç tavrıyla, sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucakladığını söyledi.

Zabun, “Bugün, dünyanın Kadınlar Günü olarak kutladığı bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız, kutladığımız 8 Mart, biz emekçi kadınların günü! Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun. 160 yıl önce bu gün 8 Mart'ta 40 bin dokuma işçisi kadın; emek hırsızlarının dayattığı düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına karşı daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başladı. Bu eylemde 129 emekçi kadın işçi yanarak can verdi. Kadına ve emek mücadelesine adanmış olan gün, bu gündür” şeklinde konuştu. Bu mücadelede can veren 129 emekçi kadını şükranla andıklarını kaydeden Başkan Zabun, şöyle konuştu: “8 Mart'ın derinliğini anlamaya çalışırken; kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde de kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 yılının bir Mart'ında Latife Hanımı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisine getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlatıyoruz. Yine 1935 yılının 1 Mart'ında Türkiye Büyük Millet Meclisi, 5. Dönem çalışmalarına başlarken; ilk kez 18 kadının Milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor. Kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan kanunu ve bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükran ve minnetle anıyor ve cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz.” İnsanca bir yaşam istediklerini dile getiren Zabun, “Yasta değil; isyandayız. Emekten yana sokaktayız. Bizim eşit, özgür, mutlu, barış içerisinde kardeşçe ve insanca yaşamak en doğal hakkımızdır. Hak ettiklerimiz için ve bu hakları kaybetmemek için mücadeleye devam; bizim ilkemizdir. Çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Kadınlarımız, demokrasiye yapılan darbeye Hayır diyor. Cumhuriyetimizin, biz kadınlara tanıdığı hakların elimizden alınmasına ve geriye götürülmesine de Hayır diyoruz” ifadelerine yer verdi.

KADINLARIN EN BÜYÜK SORUNU EĞİTİM!

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği için Kahramanmaraş’a gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Elfin Tataroğlu, kadınların sorunlarına dikkat çekti. Kadınların en büyük sorunlarının eğitim olduğunu belirten Tataroğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle bu kadar önemli bir günde beni Kahramanmaraş’a ikinci evime davet eden değerli İl Başkanı Sayın Esad Şengül’e Kadın Kolları Başkanımız Sayın Füsun Zabun’a ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi Örgütüne teşekkür ediyorum. Yeniden Maraş’ta Maraşlılarla birlikte olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Bugün bütün kadınlarımızın, tüm Maraşlı kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum. Türkiye’de kadınların 4 temel sorunu vardır: Öncelikle eğitim sorunu, ikinci sırada istihdam sorunu, üçüncü sırada şiddet sorunu, dördüncü sırada ise yönetime katılım sorunu vardır. Bu sorunların her biri bir sonrakini tetikler. Türkiye’de her 10 çalışandan 7’si erkek iken sadece 3’ü kadın. Türkiye’de okuma yazma oranı kadınlarda erkeklere göre 5 kat daha düşük. Dolayısıyla kadınlar eğitim görmeli, genç kızlar okula gitmeli, kadınlar çalışmalı, kadınlar şiddet görmemeli ve kadınlar siyasete katılmalı! Bunu hep birlikte başaracağız. Tüm kadınlar el ele başaracağız ve elbette erkeklerinde desteği ile başaracağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum, dünya kadınlar günü kutlu olsun.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel’den Bayramda Mezarlık Ziyareti
Başkan Görgel’den Bayramda Mezarlık Ziyareti
Başkan Görgel: “Yolun Sonu Bayram Olsun”
Başkan Görgel: “Yolun Sonu Bayram Olsun”