7 Haziran seçimlerinin ardından 1 Kasım’da da istediği sonucu alamayan CHP, her iki seçimde hüznü yaşasa da 1 Kasım’da birinci sıra adayı olarak gösterilen Ali Öztunç ile yüzde 20 gibi bir gelişme göstererek önemli bir başarıya imza atmıştı. Güçlü bir isim olarak kabul edilen Öztunç, ilde yaptığı seçim çalışmalarıyla da dikkatleri üzerine çekmiş ancak kendi ifadesiyle siyasetçi şansızlığı yaşayarak Milletvekili olamamıştı. Seçim kampanyası boyunca 518 köy ziyareti yapmış, bütün ilçeleri 4-5 defa gezmiş, şehir merkezinde bir günde yürüyerek 17 kilometre, araç ile de süreç boyunca 37 bin kilometre gezerek yoğun bir çalışma ortaya koymuştu.
1 Kasım’dan sonra seçimde kaybeden biri olmasına rağmen tekrar yollara düşen Ali Öztunç, kendilerine oy verenlere teşekkür ziyaretleri yapmıştı. Daha sonra ise basın mensuplarıyla bir araya gelerek süreci değerlendirmişti.
İl Başkanı Esad Şengül ise, seçimi kaybetmelerine rağmen Ali Öztunç’un bu süreçte ortaya koyduğu davranışlarıyla kendilerine kaybederken kazanmayı öğrettiğini belirterek teşekkür etti.
“RTÜK ÜYESİ OLAN SEVGİLİ ALİ ÖZTUNÇ’U İSTİFA ETTİREREK ADAY GÖSTERDİ”
CHP İl Başkanı Esad Şengül, 7 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş’ta Milletvekili çıkaramadıklarını ve 1 Kasım’da yapılacak seçim için genç bir aday gösterildiğini belirterek şunları dile getirdi: ”1 Kasım seçimleri hiç kimsenin beklemediği, arzu etmediği bir şekilde toplumun önüne dayatıldı. Burada Genel Merkezimiz de bir aday değişikliğiyle, bir genç jenerasyonla daha başarılı oluruz düşüncesiyle Radyo Televizyon Üst Kurulu üyesi olan sevgili Ali Öztunç’u istifa ettirerek Kahramanmaraş’ta birinci sıradan Milletvekili adayı gösterdi. Bildiğiniz gibi en genç adaylarımız da bizde olduğu için gençlere ne kadar önem verdiğimizin bir örneğini CHP toplumun önüne koydu.”
“SEVGİLİ ALİ ÖZTUNÇ BİZE BİR ŞEY ÖĞRETTİ, KAYBEDERKEN KAZANMANIN NE OLDUĞUNU…”
Milletvekili adaylarına çalışmaları için teşekkür eden ve özellikle Ali Öztunç’un kendilerine önemli bir şey öğrettiğine vurgu yapan Şengül şunları ifade etti: “Özellikle sevgili Ali Öztunç bize bir şey öğretti, kaybederken kazanmanın ne olduğunu tüm örgütümüze, tüm seçmenlerimize yaşatırcasına 2 günden bu yana kaybetmiş bir aday yoğun bir şekilde ilçeleri gezerek, gerek örgütlere gerekse seçmenlere teşekkür ziyaretlerinde bulundu. Ve bunun da son ayağını siz değerli basın mensuplarıyla yapmak üzere kaybederken kazanmanın ne olduğunu hepimize yaşattığı için sevgili Öztunç’a da teşekkürlerimizi sunuyorum.”



YORUMLAR