Çiçekçilerde 14 Şubat bereketi

Çiçekçilerde 14 Şubat bereketi

Sevgililer Gününde satış patlaması yaşayan çiçekçilerde bu sene işler önceki yıllara göre durgun olsa da Kahramanmaraşlı esnaf halinden memnun.

15 Şubat 2017 - 13:56

Kahramanmaraş'ın 12 Şubat ilçesinde çiçek evi işleten Muzaffer Demir Sevgililer Günü dolayısıyla işlerinde yoğunluk yaşandığını belirterek, “Birkaç günden beri yoğunuz, çalışmalarımız devam ediyor. Sevgililer gününde daha yoğunlaştık. Beyefendiler, eşlerine güller, orkideler ve son zamanlarda moda olan teraryumlardan çok tercih ediyorlar. Sevgililer gününde de tercih etmeye devam ederler, inşallah, yoğunluk var."dedi.

 

"ÇİÇEK BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

14 Şubat öncesi yerli çiçek üreticilerini soğuklardan etkilendiğini ve yeterince çiçek üretemediğini söyleyen Mimoza Çiçekçilik işletme sahibi Muzaffer Demir, “Bu yıl çiçek getirmekte oldukça zorlandık. İç piyasadaki çiçekler yetmeyince şehir dışından getirtmek zorunda kaldık. Durum böyle olunca da çiçek fiyatları yükseldi.Geçen haftalarda özellikle çiçek üretim merkezi olan Antalya, Mersin ve İzmir gibi illerde etkili olan kar ve soğuk hava çiçek seralarını vurdu.Üretimin azalırken, çiçek fiyatları da ikiye katladı. Türkiye'de bu yıl Akdeniz ve Eğe bölgesinin de soğuk geçmesi çiçek üreticilerini olumsuz etkiledi.  Bunların yanında su baskını ve kar nedeniyle çöken seralar oldu. Yine bunlarla birlikte bazı üreticilerin seralara soğuklardan etkilenerek, ürünlerini don vurdu.Hava muhalefeti işlerimizi etkiledi.” şeklinde konuştu.

 

"TANE GÜL 10 LİRA"

14 Şubat sevgililer gününün gelmesiyle birlikte çiçekçilerde yoğunluk yaşanmaya başladı. Yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını dile getiren çiçekçiler, bu yıl teraryum modası olduğunu ve daha fazla talep olduğunu söyledi.Çiçekçilerde ise adet gül fiyatı 10 lira.

Bu yoğunluğun önceki günlerden başladığını dile getiren Demir, "Son dönemde Kahramanmaraş'ta ki çiçekçiler günde ortalama 3-5 kalem iş yapar. Daha fazlasını yapan tabi ki var. Sevgililer Gününde yaptığımız iş sayısı, sattığımız çiçek 30-40 kat artıyor. Ancak hediye seçenekleri çoğaldı. Takı, aksesuar, giysi gibi farklı hediye alanlar var. Bir de ekonomik olarak olumsuzluk var. Bu yüzden beklentim sadece normal günlerden farklı olması.Geçtiğimiz yıl farklı olsa da bu sene hem soğuklardan hem de ürün bulmakta zorlandığımızdan dolayı gül adet fiyatını 10 lira olarak belirledik."ifadelerini kullandı.

Gökhan Dökücü

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı