Çiftçiye 30 bin lira hibe

Çiftçiye 30 bin lira hibe

Genç Çiftçi Destek Projesi başvuruları bu yıl dün itibariyle başladı.

06 Nisan 2018 - 02:59

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projeler tam gaz devam ediyor. Bunlardan biri de Genç Çiftçi Projesi. Bu projeye dahil olanlara 30 bin lira hibe veriliyor? Genç Çiftçi projesi nedir, Genç Çiftli Projesi’ne nasıl başvurulur? İşte tüm detaylar…
arıma teşvik amaçlı genç çiftçilere verilecek olan hibe desteği için birçok kişinin başvuru yapması bekleniyor. Genç çiftçi hibe başvurularını nasıl yapacağını araştıran vatandaşlar, ne kadar hibe verileceğini de inceliyor. İşte genç çiftçi hibe başvuruları detayları...

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ NEDİR?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çifti Projelerinin Desteklenmesi Programına bu yıl da devam ediyor. 16 bin 750 genç çiftçiye 30 bin lira hibe desteği verilecek. Başvurular dün başladı. Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere otuz bin TL’ye kadar hibe ödeniyor. Buna da Genç Çiftçi Projesi deniyor.

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ’NİN ŞARTLARI
Başvuru yapacak genç çiftçilerde aranan bazı şartlar var. Başvuru için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olmak, okur-yazar olmak, başvuru tarihi itibarıyla, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında sigortalı sayılanlar ile isteğe bağlı sigortalılık hükümleri kapsamında tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar ve Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programlarından yararlananlar hariç, ücretli çalışan olmamak, başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak, başvuru tarihi itibari ile askerlik görevi ve cezai hükümlülüğü devam eden veya denetimli serbestliği olan kişi olmamak, başvuru tarihi itibarıyla Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak, hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak, arı yetiştiriciliği ve bal üretimi konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak, arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla en az 50 adet arılı kovan sahibi ve TAB’a üye olmak, daha önce hibeden faydalanmış, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığı halde sözleşmeyi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş olmamak, aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak gerekiyor.

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ’NE NASIL BAŞVURULUR?
Genç Çiftçi Destek Projesi başvuruları bu yıl dün itibariyle başladı. Başvurular 30 Nisan 2018’e kadar sürecek. Ön başvurular Bakanlık tarafından hazırlanan web tabanlı yazılımı gencciftci.tarim.gov.tr programından yapılıyor. Başvuru dokümanları yazılım programından çıktı olarak alınır. Genç çiftçiler çıktıları, projeyi ve istenilen belgeleri, ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği (projenin uygulanacağı yer) nüfusu yirmi binin altındaki yerleşim birimlerinin bağlı olduğu il/ilçe tarım müdürlüklerine başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacaktır. Başvurunun tamamlanmış olması için dosyanın bizzat elden teslim edilmesi şartı var.

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ'NE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
Başvurular, illerde vali veya vali yardımcısı başkanlığında kurulan komisyonlar vasıtasıyla değerlendirilecek. Başvuruda genç çiftçilerden herhangi bir ücret talebi olmayacak. Değerlendirme sonunda belirlenen genç çiftçilerle hibe sözleşmeleri, GTHB il ve ilçe müdürlüklerince imzalanacak ve projelerin uygulanmasına başlanacak.

ÖNCE SİSTEME KAYIT OLUN
Genç Çiftçi Projesi'ne başvurmak için öncelikle internetten şifre almanız gerekiyor. Bu nedenle

gencciftci.tarim.gov.tr adresine girdiğinizde altta gördüğünüz "Yeni Çiftçi Kaydı" butonuna basmalısınız. Bu aşamada aşağıda resimde gördüğünüz bilgileri doldurup onay verdiğinizde sisteme kayıt oluyorsunuz.

Sisteme kayıt olduktan sonra sisteme giriş yapıyorsunuz. Sisteme girdikten sonra başvuru işlemleri menüsünden yeni başvuruya tıklıyorsunuz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x