Çınar, “İşçilerimizi Enflasyona Karşı Ezdirmeyeceğiz”

Çınar, “İşçilerimizi Enflasyona Karşı Ezdirmeyeceğiz”

Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar, KİT’lerde çalışan işçileri enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini söyledi.

29 Ocak 2019 - 05:27

Başkan Çınar, “696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçen ve KİT’lerde çalışan işçi arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmemek için var gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz. İşçilerin ücret ve sosyal haklarında, artan enflasyon karşısında Türkiye istatistik kurumu tarafından belirlenen 2018 yılı yıllık enflasyon oranı kadar, yani yüzde20,30 oranında artış yapılmasını Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş il Başkanlığı ve Hizmet iş Sendikası Kahramanmaraş şube başkanlığı olarak talep ediyoruz.”dedi.

“İŞÇİLERİN HAKKINI SAVUNACAĞIZ”

Bugüne kadar her zaman işçilerin yanında olduklarına dikkat çeken Çınar şunları söyledi, “Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’ın Ankara’da düzenlemiş olduğu, Başkanlar Kurulu toplantısında, teşkilatlanma çalışmaları, taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde yaşadığı sıkıntılar, kadro kapsamı dışında kalan taşeron işçilerin durumu ve Enflasyon oranları görüşüldü. Özellikle de TÜİK tarafından belirlenen yüzde 20,30’luk 2018 yılı enflasyonu (TÜFE oranı) dikkate alınarak, asgari ücretle çalışan üyelerin maaşlarına en az enflasyon oranında (yüzde20,30) zam yapılması gerektiği görüşü karara bağlandı. Biz Hak-iş Olarak emekçi içi arkadaşlarımızın, enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini ifade ederek, kamu çalışanlarının enflasyon karşısında korunduğunu, emekçilerin de aynı şekilde korunmasını beklediklerini söylüyoruz.  Biz; Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş il Başkanlığı ve Hizmet iş Sendikası Kahramanmaraş şube başkanlığı olarak “696 sayılı KHK ile kamuda taşeron şirketler bünyesinde çalışmakta olan işçilerin, sürekli kamu işçisi kadrolarına ve işçi statüsüne geçiş işlemleri 02.04.2018 tarihi itibariyle tamamlanmıştı. Kadroya ve işçi statüsüne geçişi yapılan işçilerin ücret ve sosyal hakları, Yüksek Hakem Kurulu tarafından 2016 yılındaki enflasyon verilerine göre belirlenmişti. TUİK tarafından 2018 yılı enflasyonu (TÜFE oranı) yüzde 20,30 olarak açıklandı. Bu nedenle işçi ve emekçi kardeşlerimizin satın alma gücü azaldı. Hükümetimizin, el emeğinden başka sermayesi olmayan işçi kardeşlerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, taşeron şirketlerde çalışmakta iken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT’lerde çalışıp da kadro alamayan işçilerimizin enflasyon karşısında korunması taleplerimizi kamuoyuna saygıyla iletiyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü