Çocuk Üniversitesinde Eğitim-Öğretime Başladı

Çocuk Üniversitesinde Eğitim-Öğretime Başladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Çocuk Üniversitesinde eğitim-öğretim Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın katılımlarıyla başladı.

08 Mart 2019 - 11:33

Çocuklara yönelik eğitim-öğretim ve çeşitli bilimsel faaliyetlerde bulunarak öğrencilere bilişsel, duyusal, sosyal ve bedensel olarak çok yönlü gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan Çocuk Üniversitesinde ilkokul 4. Sınıf öğrencisi 25 çocuktan oluşan ilk gurupla birinci dönem eğitim faaliyetleri başladı.

İlk dönem öğrencileri Rektör Can tarafından beyaz önlüklerinin giydirilmesiyle ve içinde eğitim-öğretim materyallerinin yer aldığı çantaların hediye edilmesiyle birlikte ders başı yaptılar. Türkiye’de yalnızca 10 üniversite bünyesinde Çocuk Üniversitesinin yer aldığını belirten Rektör Can, 2 ay süren bilim, sanat ve teknoloji alanlarını kapsayan ve yaş gurubuna uygun eğitimlerin ardından çocuklara diploma ve biniş giydirme töreni yapacaklarını söyledi.

Amaçlarının üniversite eğitimi oranını yukarıya çekmek ve çocuklarla hayat boyu süren bir ilişki tesis etmek olduğunu vurgulayan Rektör Can, “Yapılan çalışmalar çocuk yaşta üniversiteyle tanışan bireylerin üniversiteli olma oranının yüzde 99’lara ulaştığını göstermektedir. Çocuk Üniversitesini tamamlayan mezunlarımızla bağlarımızı koparmadan onları üniversitemizde gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklere dâhil etmeyi sürdüreceğiz.  Burada kurulan güçlü bağlar çocuklarımızı ilgi duydukları alanda üniversiteye taşıyacaktır. Çocuk Üniversitesiyle kurulan bağları hayat boyu sürdürmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Üniversitelerin bilim ve teknoloji üretmenin yanı sıra eğitim-öğretim alanında da topluma öncülük etme misyonunun bulunduğunu hatırlatan Rektör Can, “Çocuk Üniversitesi eğitim-öğretim de öncülük etme misyonumuzun önemli bir parçasını oluşturuyor. Çocuklarımız burada pedagojik seviyelerine uygun şekilde ve konunun uzmanı isimlerden bilim, teknoloji ve sanat alanlarında yeni bilgiler edinecekler. Bu değerli çalışmaya katkı sunan ailelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyor, çocuklarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

KSÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülay Bedir ise 25 öğrenci ile Çocuk Üniversitesinde eğitim-öğretime başladıklarını ifade ederken, 16 farklı modülde eğitimler vererek bilim, sanat ve teknolojiyi eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

İki ay sürecek Çocuk Üniversitesi programı kapsamında farklı konularda eğitim programları, seminerler, bilimsel etkinlikler, doğa-kültürel geziler, sergiler ve uygulamalı öğrenme etkinlikler düzenlenecek. 25 kişilik guruplara 2 ay süreyle eğitimler verilerek öğrencilerin problem çözme, düşünme, karar verme ve üretme becerilerinin desteklenmesi ve geliştirilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...