“Çocuklarımızın ithal düşüncelere ihtiyacı yoktur”

“Çocuklarımızın ithal düşüncelere ihtiyacı yoktur”

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış, TBMM’nin açılışının 100. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

22 Nisan 2020 - 02:46

“23 Nisan 1920 tarihi; büyük Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, necip milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, ezelden beri hür yaşayan milletimizin ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan ettiği gündür. 

Türk Milletinin tüm imkanları seferber ederek işgallere karşı dünyaya varlığını kanıtladığı, Devletimizin teminatı olan TBMM’nin açıldığı 23 Nisan günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir.

‪Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde kuvvet bulacaktır.

Türk çocuğu; önündeki en büyük tehlikenin milli kimlik ve manevi değerlerine yönelik olduğunun farkında olmalı, maneviyatını ve milli ruhunu asla kaybetmemelidir. Çocuklarımız tarih ve kültür bağlarından koparılmamalı; sağlam vücut, işlek zeka ve temiz yürekli yetiştirilmelidir.

‪Çocuklarımızın ithal düşüncelere ihtiyacı yoktur. Türk çocuğu; Oğuz Kağan’ın dualarında kendini bulacak, Bilge Kağan’a kulak verdiğinde titreyip kendine dönecek, Şeyh Edebali’nin nasihatiyle geleceğe sağlam basacak ve Atatürk’ün Gençliğe hitabesinden kendine vazife çıkartacaktır.

‪Asil Türk Balalarının damarlarındaki asil kandan alacağı kudretle; Türkiye’yi bugünlere getiren kahraman ecdatlarının izinden gideceğine, ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında azimle mücadele vererek ‘temeli sağlam binalar’ olacağına inancımız tamdır.

‪Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışında emeği geçen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

 

Hüseyin KAYIŞ

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü